Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив 2019" представя правилата за кандидатстване

Общинска фондация „Пловдив 2019“ ще проведе  днес информационен семинар от поредицата ФОРУМ 2019, на който ще бъдат изяснени принципите за кандидатстване по отворените покани за програмата.

Семинарът ще се проведе в Дом на културта „Борис Христов“, Голяма конферентна зала, с  начален час 10.00 ч. , като предварителна регистрация от присъстващите не се изисква. По време на информационния семинар детайлно ще бъдат разгледани условията за кандидатстване по обявените отворени покани за проекти от апликационната книга на Пловдив и за нови проекти. Месец след обявяването им фондацията инициира серия от информационни срещи по градове като част от платформата си за развитие на капацитет. Първата среща от серията е в Пловдив. Следва да се обявят и датите на следващите градове.

Поканени да се включват в срещата са представители на различни институции, организации, частни лица, с интерес за участие в програмата на „Пловдив 2019“, както и тези, които са подкрепили града в етапа на кандидатстване. Представители на екипа на “Пловдив 2019“ ще разяснят общите параметри и спецификите на двете покани, принципите на партньорство, ще споделят своите препоръки към желаещите да кандидатстват и ще отговарят на въпроси.

 Заложените в настоящия регламент процедури целят уточняване на условията за партньорство с ОФ „Пловдив 2019“. Регламентът цели обезпечаването на реализацията на заложените концепции с отговорно участие, с максимално ясни критерии, в съответствие с предварителните времеви, бюджетни и концептуални рамки, както и регулирането на отношенията на ОФ „Пловдив 2019” с партньори от България и чужбина.

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха български герб с лъв от 14 век на Перперикон

Коланна апликация от бронз с изящно изпълнено релефно изображение на лъв откриха на Перперикон. Това според проф. Николай Овчаров е доказателство за наличието на български герб през 14 век. Той подчерта, че това е хералдическо изображение и съответства на lionpassant или „лъв в движение“. „Опашката е вдигната по характерния начин..

публикувано на 14.08.24 в 11:26

Етнографският музей представя древни плъстени послания

"Българските плъсти - послание от древността" е названието на Националната изложба, която представя Регионален етнографски музей Пловдив. Експозицията съдържа плъстени изделия от цялата българска територия, събрани от шест музейни институции - Национален исторически музей - София, Национален етнографски музей - БАН, Дирекция на музеите - Копривщица,..

публикувано на 13.08.24 в 10:00

Археологическо лято и на Емпорион Пистирос до Ветрен

Четвърта седмица продължават археологическите проучвания на Емпорион Пистирос, край град Ветрен, област Пазарджик. За това съобщи Виолета Дунева, директор на Археологическия музей „ Проф. Мечислав Домарадски“ в Септември.  Разкопките се провеждат с подкрепата на фондация „Балканско наследство“ и на обекта работят археолози и доброволци...

публикувано на 12.08.24 в 11:34

Преге - предаване за света на книгите, 10 - 16 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 10.08. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Стефан Цвайг. Опиянението от промяната. 272 стр., 4А, Унискорп, 2024. Габриел Гарсия Маркес. Окапалата шума. 162 стр., ок. 5А, Лъчезар Минчев, 2024. Ставрос Христодулу. Денят, в който реката..

публикувано на 12.08.24 в 10:17

Концерт на Йорданка Христова на Античния театър

„Завинаги“ е мотото на концрта-спектакъл, който Йорданка Христова ще представи на сцената на Античния театър в Пловдив довечера. Певицата се завръща в града под тепетата, за да празнува 60 години на сцената.  Нейните почитатели ще имат възможността да чуят на живо отново златните ѝ хитове като „Изповед“ („Ще продължавам да пея"), "Пред есен",..

публикувано на 12.08.24 в 08:16