Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дадохме срок на испанците до 26 август за електронното таксуване!

Златин Велев

26 август е последният срок, който Община Пловдив поставя, за да заработи системата за управление и електронно таксуване в градския транспорт в пълната си цялост. Системата работи и в момента, но ние искаме да работи в пълна цялост с всичките си компоненти. 

Това заяви заместник-кметът по транспорта Златин Велев.  По думите му много хора са включени в проекта настина, много задължения имат и шофьорите на автобусите, и контрольорите, но това е крайният срок, с който всички трябва да се съобразят. 

Още утре ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще публикува предложения за имената на спирките, за да бъде актуализирана информацията – има  имена на спирки, които вече не съществуват, други са променени. Дефектите излязоха, когато електронният четец започна да ги разчита наименованията и се оказа, че имената са актуални. Докато бяха изписани на таблата, на никого не му правеха впечатление несъответствията, заяви Велев.

Днес се запознахме с новия екип и още от утре започваме да решаваме проблема с линейния график, който и те ще ни предоставят.  Велев с обърна с апел към гражданите, ако забележат несъответствия в имената на спирките, както те са били предложени от специалистито  и които ОКТ е публикувало, да реагират, за да бъдат коригирани грешките. Ние искаме спирките да не са с номера, а да бъдат назовавани  с имена да удобство на гражданите, подчерта Велев.  Иначе е по-лесно, но ние не искаме да ни е лесно, а да бъде ясно за пловдивчани коя е спирката. Списъкът ще бъде публикуван още утре и с това отваряме срок от една седмица за корекции, заяви заместник-кметът.

Велев подчерта, че проблемите при изговора на спирките произтича от начина, по който текстът е написан. Ако текстът не бъде изписан с думи  /първи/, а примерно, бъде написана цифрата 1, лектронният четец само чете написаното. Така се получава и абсурдът с изговора на училище „Антим“ І-ви от системата „Антим“ – едно, подчерта Велев. Всички наименования трябва да бъдат изчистени освен като изговаряне, а и като обекти - ВСИ  вече се казва Аграрен университет, РУМ „Изгрев“ отдавна не съществува и т.н, заяви Велев.  Сред 500-те спирки доста имена имат нужда от актуализиране. Новите имена на спирките ще бъдат подадени утре, за да бъдат обсъдени от гражданите и въведени в системата.

Остава подаването на документите за регистрация в НАП, за да заработи пълната продажба, защото в момента можем да продаваме превозни документи само на гишетата, но не и от автоматите. Искаме конкретен срок кога ще стане това, конкретна дата кога ще заработят светлинните табла. Крайният срок е 26-ти, но ние искаме конкретни дати за отстраняване на конкретни проблеми преди това за да може системата на 26-ти цялостно да заработи.  Поставили сме срокове, ако те не бъдат изпълнени, ще предприемем мерки за санкции към фирма „Индра“, тъй като имаме право да ги предприемем в съответствие с договорите, подчерта още заместник-кметът Златин Велев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Народ без памет за героите си е обречен на изчезване

С тържествена церемония пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борни и войните за България пловдивчани отбелядаха 121-та годишнина от избухването на Илинденско –Преображенското въстание.  Пред монумента в градинката до старите хали в район „Южен“ тържествено слово..

обновено на 02.08.24 в 13:12

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 11:44

Димът от сметището край Цалапица обгази Пловдив

Има превишаване на нормата на фините прахови частици във въздуха на Пловдив и Стамболийски, съобщи   областният управител проф. Христина Янчева . Причината е горящото втори ден сметище край Цалапица. "При норма 50 единици фините прахови частици са 70 единици", съобщи проф. Янчева по данни на РИОСВ към 8 часа, като уточни, че останалите показатели..

обновено на 02.08.24 в 11:23

Общинските съветници имат право да поискат моята оставка

Управителят на общинско дружество „Екобус“ Илко Търпов заяви в интервю за Радио Пловдив, че общинските съветници имат право да искат неговата оставка. Повод за неговите думи стана приетият вчера финансов отчет на дружеството за 2023 година, от който е видно, че натрупаните общи загуби към момента, са в размер на 137 хиляди лева, като само за..

публикувано на 02.08.24 в 10:52

Да не допуснем България да бъде засмукана в турбулентния свят

"Ако говорим за съставяне на някакво мнозинство или на Правителство, шансовете са нулеви. Всичко, което предстои да наблюдаваме към момента, са движения насочени основно към реклама колко сме национално отговорни. Това се отнася за всички партии, а не само за ИТН. И математически, и политически не е възможно съставянето на управление в рамките на..

публикувано на 01.08.24 в 10:18