Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стратегията на новата война е несигурност, страхът е оръжието й

| обновено на 18.07.16 в 14:24

Светът живее в ситуация на несигурност и страх и за съжаление днес успешни са онези лидери, които умело създават кризи, поддържат тази несигурност и манипулират обществата- каза в интервю за Радио Пловдив политологът  проф. Анна Кръстева.

Стратегията на новата война е несигурност, страхът е нейното оръжие.

 Създава се спирала на страх. Това е цивилизационна война- казва още политологът.

Анна Кръстева цитира турският президент с репликата му "Превратът е дар от Бога",  с която той оправда пред народа си непропорционалните мерки и с които потушава всяко опозиционно поведение. 

Лидери като Ердоган в Турция показват като по учебник как се употребяват превратите, как служат за саморазправа с опонентите, как на практика работи политологичният термин "празен символ". 

Тезата на проф. Кръстева за новата война и нейните оръжия  чуйте в звуковия файл.
Още от категорията
Иво Инджов

България ще има редовно правителство преди Нова година

Президентът Румен Радев хвърли ръкавица на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с призив да се кандидатира за президент, вместо да се крие зад партията си. Това се случи часове преди   да бъде учреден Инициативният комитет, който официално ще подкрепи двойката Радев – Йотова за втори мандат. „Това е просто една провокация от страна на президента..

публикувано на 27.09.21 в 16:38

Изборът ми начело на 16 РИК е изцяло по усмотрение на ЦИК

ЦИК назначи начело на 16 РИК - град Пловдив адвокат Ивайло Василев. Той е номинация на партия "Има такъв народ". В предишния мандат на комисията той бе нейн зам.- председател.  Василев е доктор по Конситуционна право и преподава в ПУ" Паисий Хилендарски". Пред Радио Пловдив Ивайло Василев припомни, че  при консултациите при областния..

публикувано на 27.09.21 в 15:21

Палиативните мерки няма да решат кризата в енергетиката

Служебното правителство се опита да реагира на енергийната ситуация в Европа, но трябва да е ясно, че цените у нас са по-ниски не заради усилията на кабинета, а единствено и само заради работата на ТЕЦ „Марица Изток“ – 2, коментира пред Радио Пловдив енергийният експерт Васко Начев - час преди обявяването на правителствените мерки за справяне с..

публикувано на 27.09.21 в 14:56

Необходими са инвеститори с отношение към археологията

Източният сектор на Античния стадион на Филипопол, намиращ се в Търговския център, се отваря за пловдивчани и гостите на града. Така туристите ще имат възможност да видят всички разкрити части от Римския стадион - на пл. Римски стадион, археологията под "Екселсиор" и най-новата под магазин H&M. От пластовете на времето като археология през..

публикувано на 27.09.21 в 12:10

Българите очакват месията си на автостоп

„При положение, че в момента имаме само един играч на терена за президентските избори – Румен Радев, и който има всички шансове да се пребори за втори мандат, картината е шарена и е трудно да се правят прогнози“. Това заяви политолоът доц. Петър Чолаков. По думите му,  предстоят интересни дни. Вероятно ГЕРБ разчитат да обявят кандидата си в..

публикувано на 27.09.21 в 11:00