Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж в кома, още осем в МБАЛ "Пазарджик" след катастрофите на магистрала "Тракия"

| обновено на 24.07.16 в 15:29

Четирима души са ранени при две катастрофи на магистрала „Тракия” край пътен възел Церово преди обяд. Произшествията са с участието на турски гастарбайтери, връщащи се от Западна Европа за летните си отпуски.

Няколко часа трафикът по магистралата край Пазарджик бе затруднен, колоната от автомобили в посока Пловдив стигаше на моменти три километра, движението се осъществяваше само в скоростната лента.

Ограниченията вече са премахнати и движението е нормализирано, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. 

Млад българин е приет в изключително тежко състояние в болницата в Пазарджик след катастрофите на магистрала „Тракия“ близо до пътен възел Церово. Пострадалият е с тежка черепно-мозъчна травма и е в кома. Намира се в реанимацията на МБАЛ „Пазарджик“, съобщи пред Радио Пловдив директорът на болницата д-р Васил Вълчев. Той уточни, че става дума за много тежка травма и масивни кръвоизливи в мозъка на пострадалия. Все още не ясна самоличността и възрастта му, но е български гражданин, посочи д-р Вълчев. Той каза още, че в болницата с тежка гръдна травма е приет още един българска гражданин, също пострадал при катастрофа.

Снимка

Други седем гастарбайтери, граждани на Турция, са в Спешното отделение на пазарджишката болница, прегледани са, но отказват да бъдат хоспитализирани. Това са семейства с три деца, които са пътували от Германия за Турция. Те искат самолет и настояват да се приберат в Турция, посочи директорът на пазарджишката болница. По думите му, травмите им са съвместими с живота. Турските граждани са стресирани от голямата катастрофа на магистралата, но вероятно ще бъдат приети и ще останат около три дни в болницата в Пазарджик, прогнозира д-р Вълчев. Той уточни, че в момента се търси преводач, който да улесни комуникацията с тях.

Двете катастрофи са станали почти едновременно, с разлика от минута, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Двама мъже, български граждани, са ранени след като лек автомобил се преобърна в канавката на 66-и км от магистралата. Пострадали са шофьорът и един от пътниците.

При другия инцидент, на 64-я километър, кола се ударила в товарен автомобил. Пострадали са две жени – майка и дъщеря.

Снимка
















Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът край Отец Паисиево се разраства, битката с огъня продължава

Сложна остава обстановката в Средна гора  край калояновскто село Отец Паисиево. Пожарът  е обхванал 9 хиляди декара и е на четири фронта. С тежка техника се правят просеки, за да не се разпространи огъня и да навлезе в селото, както и в по-голям периметър, за да бъдат защитени карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран. Продължава прокарването на просеки и неутрализирането на локални огнища. В момента на терен са над 100 души, огнеборци, лесничеи и доброволци.  Ограничаването на огъня, с тежки машини, продължи през цялата нощ. Следствие на голямото движение на тежка техника, днес се повреди главния водопровод на Стрелча...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство се включват военнослужещи. При необходимост в гасенето ще действат..

обновено на 17.07.24 в 12:01

Червен код за жега до 43 градуса

Много горещо време и прогноза за достигане на максимални температури до 43 градуса дава Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 17 юли. Обявен е червен код за екстремни температури за почти цялата територия на страната. Следобед на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 17.07.24 в 08:51

Православната църква почита Света Марина

На 17 юли Православната църква почита света Великомъченица Марина. Според житието й тя била дъщеря на езически жрец в Антиохия през III век. Възпитана от баща си в идолопоклонничество, но Бог й дал да узна истината и я призовал при себе си. Загинала е мъченически едва на 16 години (около 270 г.). Света Марина се счита за покровителка на..

публикувано на 17.07.24 в 08:51