Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ ще вози пътници и с автобуси, няма достатъчно локомотиви

| обновено на 27.07.16 в 10:06
Снимка: Булфото

В разгара на летния сезон от днес до 15 септември БДЖ променя разписанията на някои пътнически влакове заради недостиг на изправни локомотиви. 

Това се налага, тъй като всекидневни аварии затрудняват осигуряването на годен железопътен състав, посочват от дружеството. 

Вместо пътнически влакове по някои линии ще се движат автобуси. Промените ще засегнат ж.п. направленията Пловдив – Карлово и Долна махала – Хисаря.

До средата на септември са направени промени  и в разписанията на някои пътнически влакове и на транспортните схеми в следните участъци:

Бургас – Карнобат – Сливен;

София – Копривщица – Карлово.

Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица.

Стара Загора – Карлово;

Горна Оряховица – Шумен;

Мездра – Плевен;

София – Перник;

Своге – София;

София – Банкя.

Оптималното използване на наличните локомотиви налага ангажирането на алтернативен транспорт в някои участъци с по-малък пътникопоток и по-малък брой влакове, където железопътният превозвач е организирал за своя сметка превоза с автобуси.

В участъците, където в момента се извършват ремонти по железопътната инфраструктура по линиите Бургас – Карнобат – Сливен и София – Копривщица – Карлово, се извършва трансбордиране на пътниците (прекачване от влак на автобус и обратно). Предвижда се автобусите да се движат по целия маршрут на влака, за да се намалят неудобствата на пътуващите.

Промени в разписанието на международните и бързите влакове не се предвиждат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поклон и смирение на Оборище пред първите народни представители

Хиляди българи се включиха в националното поклонение в историческата местност "Оборище", където през април 1876 година е учредено Първото българско велико народно събрание и делегатите вземат решение да бъде обявено Априлското въстание. В тържественото си слово пред присъстващите заместник-председателят на народното събрание Росица Кирова припомни..

публикувано на 02.05.24 в 13:51

Дядо Николай боядисва яйца с деца в "Света Марина"

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, разказа им библейската история, защото на Велики четвъртък се боядисват яйцата в червено, а след това боядиса първо червено яйце и с него помаза всяко..

обновено на 02.05.24 в 13:46

Да помогнем на седемгодишния Ицко от Пловдив

В навечерието на най-светлите християнски празници, Доброволно формирование „Пловдив 112“ започна кампания за набиране на средства за лечение на детето на един от доброволците от формированието и отправя зов за помощ към всички хора с големи сърца. "Ицко е на седем и води своята ежедневна битка за нормален живот. Той е диагностициран с детски аутизъм,..

публикувано на 02.05.24 в 13:45

Футболен фен е с глоба и забрана за мачове за опит да внесе 41 факли на Колежа

34-годишен мъж получи забрана за посещения на спортни мероприятия и глоба от 1 000 лева  заради пиротехнически изделия за вчерашния мач между "Ботев"-Пловдив и ЦСКА на Колежа.  Още преди реванша полицаите са установили, че мъжът носи в себе си плик с 41 факли.  Оказало се, че той има и стари противообществени прояви.  Съставен му е акт за..

обновено на 02.05.24 в 12:58

Изправят пред съда рецидивист, ограбил и пребил старица

Пореден престъпник, нападал и ограбвал възрастни жени в Пловдив, отива на съд. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишния грабител, вече извършвал и други такива нападения.  Бруталната проява е станала на 17 януари тази година докато 87-годишната жена  се прибирала към дома си. Когато навлязла в междублоковото пространство,..

публикувано на 02.05.24 в 12:58