Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесиите на Обс - Пловдив ще се излъчват онлайн

Заседанията на Пловдивския общински съвет вече ще могат да се излъчват онлайн в реално време. 

Това става възможно след като съветниците гласуваха днес предложението внесено  групата на Реформаторския блок с 44 гласа „за“ и 1 „против“, без въздържали се.  Към въпросното предложение бе приложена и подписка за прозрачен местен парламент, в която са участвали 400 граждани дали съгласието си и да  се  публикуват резултатите от гласуването по внесените за разглеждане предложение.

При днешното заседание пловдивските съветници решиха да удостоят със званието почетен гражданин бизнесменът и консул на Украйна Димитър Георгиев.

Освен това гласуваха да започне и разширяване на пешеходната зона в квартал „Капана“ при ул. „Абаджийска“. 

Приключват и дългогодишните проблеми  с бутането на къщата между  ул. „Гладстон“ и бул. „Руски“, където ще може да се оформи кръстовище и вход към  мол  „Марково тепе“, решиха съветниците.

С решение на местния парламент ще бъде възстановена скулптурата „Рибарчето“ на Коста Ламбрев, по инициатива на наследниците му, като копието в Цар- Симеоновата градина, ще бъде от бронз.

Следващата сесия ще бъде на 13 септември. За тази дата бе отложено гласуването за размера на данъка върху таксиметровия превоз в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47

Безплатни прегледи за рак на кожата в Пловдив и региона

[/module Скрининг за рак на кожата провеждат дерматолози в редица градове на страната, като част от европейската кампания "Евромеланома".  Безплатните прегледи в региона са в Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велинград, Карлово, Пещера. (вижте в линка ). Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите относно..

публикувано на 14.05.24 в 06:34

Представят изследване на големите хипермаркети в Южен централен регион

Сдружението за модерна търговия ще представи резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  Проучването е направено от експерти на Института за пазарна икономика. То ще бъде представено от Петър Ганев, старши изследовател в института, както и от Николай Вълканов, изпълнителен..

публикувано на 14.05.24 в 05:58

Екоорганизации настояват МОСВ да оповести доклада за чистотата на въздуха

Гражданското обединение “Дишай, България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха.  В Пловдив активисти на двете организации ще се срещнат и ще разговарят с граждани от 15.30 ч. на ул. „Княз Александър Батенберг“,..

публикувано на 14.05.24 в 05:49

16 нарушения за 3 години има младежът, причинил тежката катастрофа на "Руски"

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения и 5 акта за три години откакто е с книжка, съобщи Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция" в Пловдив на пресконференция в прокуратурата. Тежко ПТП в Пловдив: Двама младежи загинаха, други двама са ранени Тежката катастрофа, отнела два човешки живота, е..

публикувано на 13.05.24 в 16:50