Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокери протестираха пред Съдебната палата в Пловдив

| обновено на 10.08.16 в 20:52

Пловдивските мото клубове се присъединиха  към националния протест на рокерите пред съдилищата в цялата страна. 

Митингът бе срещу освобождаването под домашен арест на турския гастарбайтер Фарух Беташ, който прегази семейство мотористи през юли. 

Той се проведе за около час - от 19 до 20 часа пред сградата на Съдебната палата в Пловдив. 

В него се включиха над 200 мотористи и други граждани. 

„Много наши колеги намериха смъртта си на пътя. Доста от извършителите на тези инциденти останаха ненаказани. Ако не бяхме се вдигнали на протест, може би така щеше да се случи и с Фарух Бекташ“, коментира в интервю за Радио Пловдив Живко Жеков от мото клуб „Бензин“ в Пловдив.

Той уточни, че не е редно всеки виновен да е в „отпуск“, визирайки съдия Недялка Николова. Очаква се протестиращите в Пловдив да поискат също нейната оставка.

Живко Жеков допълни, че войната по пътищата у нас може да се предотврати единствено с толерантност.

Рокерите обмислят нов национален протест с конкретни искания за промяна в законите, налагаща по-строги наказания за причинителите на тежки катастрофи. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11