Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

4 депа в региона приемат строителни отпадъци

След затварянето на депото в село Първенец  строителни отпадъци се приемат в депата в Асеновград, Карлово, Цалапица и Шишманци, съобщават от РИОСВ Пловдив.  Единствената клетка за инертни материали се намира на сметището в Асеновград. На депата в Карлово, Цалапица и Шишманци могат да се извозват строителни отпадъци с цел оползотворяването им. 

От РИОСВ припомнят, че преди депониране трябва да се спазват изискванията на Наредбата за управление на строителни отпадъци. Тя налага определен ред, според който трябва да се извършиподготовка за повторна употреба, рециклиране на строителни материали, които не могат да бъдат повторно употребявани, оползотворяване в обратни насипи и за получаване на енергия, както и обезвреждане на отпадъци, които не могат да бъдат употребени, оползотворени или рециклирани по друг начин.


Още от категорията

30-годишен мъж пострада при пожар в Пловдив

30-годишен мъж пострада при пожар а Пловдив.  Огънят е възникнал преди полунощ в постройка  в близост до центъра на града и е потушен от съседи.  Мъжът е открит обгорял и в безпомощно състояние от пожарникарите. 

публикувано на 29.09.22 в 09:44

Ремонтират парка на ул. "Цар Освободител" в Асеновград

Започва ремонта на парка на ул. „Цар Освободител“  в Асеновград.  Ремонтните дейности включват рехабилитацията на алеите,поставянето на нови бордюри и тротоари.  Ще се и положи нова асфалтова настилка.  Ще бъдат обособении места за отдих.  Предвидено е и изграждане на поливна система.

публикувано на 29.09.22 в 07:39

Пловдив е домакин на конференция за интелигентно земеделие

Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие в Пловдив конференция за интелигентно земеделие #AGRO 4.0 „Поглед в бъдещето”. В рамките на събитието ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г., възможностите за финансиране на цифровата трансформация на агросектора и селските райони. Ще бъдат..

обновено на 29.09.22 в 06:48

58 са новите случаи на коронавирус в Пловдив

769 са новите случаи на коронавирус у нас за  последното денонощие,  отчита Единния информационен портал. Положителни са 13,6 процента от направените 5644 теста.   Новозаразените в област Пловдив са 58, в Пазарджик - 28, а в Смолян – 9.  Излекувани са  952-ма души.  71 са постъпилите в болници пациенти, трима души са починали В сряда са..

публикувано на 29.09.22 в 06:46

Учени дискутират кризите, породени от войната в Украйна

Конференция с кръгла маса на тема: „Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция половин година по-късно“ ще се проведе днес и утре в ПУ „Паисий  Хилендарски”, зала “Компас”. Организатор е „Жан Моне център за високи постижения“ към вуз-а. Подобен формат се проведе месец след началото на руската агресия и нападението над Украйна.   Сега..

публикувано на 29.09.22 в 06:42