Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Танчев гостува в "Молескин"

Днес в „Молескин“ влиза Петко Танчев - визуален артист, сценограф и видео дизайнер.

С него ще си говорим за отворената покана за Creative media workshop, част от програмата на Нощ/Пловдив – 2016. Петко ще ни разкаже и за специалният гост на работилницата – Брак Корен (Израел). 

За първа година в Нощ/Пловдив ще бъде обособен индивидуален модул, фокусиран изцяло върху нови технологии и изкуство. Като въведение в модула Барак Корен ще направи първия си уъркшоп за TouchDesigner в Европа, както и публична презентация на свои проекти. 

Нощ/ Пловдив – 2016 представя възможност за участниците да се включват в специализирана изложба на 24 и 25 септември, част от програма на фестивала, със свои проекти, разработени или консултирани по време на уъркшопа.

Снимка

Петко завършва специалност „Сценография“ на НХА през 2008 г. и магистърска степен на програма „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010 г. Има реализирани редица сценографски проекти и видео инсталации за театрални постановки в страната и участва активно в национални и международни фестивали. 

В своите авторски проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, анимация, видео. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с различен смисъл и значение. Проекти: Cnnctr, Plovdiv Timeline, Basilica Tessera, Дигитален Ренесанс


Още от категорията

Галерия "Лабиринт" с изложба "Чапли" на Полина Стоянова

Полина Стоянова представя изложба „Чапли” от днес  в галерия „Лабиринт” . Тя ще изпълни пространството на галерията със своите чапли, рисувани със смели щрихи, с цветни моливи върху картон, вдъхновени от красотата и силата на птичето царство и връзката между неговото и нашето добруване. Чаплите са символ на обновяване, бдителност и..

публикувано на 04.03.24 в 09:05

Раду Поклитару с нова балетна премиера "Утре след днес"

Опера Пловдив съвместно с Драматичен театър - Пловдив представят премиерата на танц-театъра от световноизвестния хореограф Раду Поклитару „Утре след днес“ на 5 март. Спектакълът се играе в Голяма зала на Драматичен театър Пловдив. Той се състои от две миниатюри „Дъжд“ по музика на И.С.Бах и песни на народите,  и „Утре“ по музика на..

публикувано на 04.03.24 в 06:46

Хиляди туристи събра празникът "Песпонеделник" в Широка лъка

Хиляди туристи от страната и чужбина събра днес празникът „Песпонеделник“ в родопското село Широка лъка. Кукерски състави от различни фолклорни области на страната огласяха с чанове и тюмбелеци площада. „Широка лъка прави „Песпонеделник“ от незапомнени времена, като само по време на войни е забраняван празникът, не се е чествал. Като съвсем в началото..

публикувано на 03.03.24 в 16:57

Лили Иванова честити 3-ти март със снимки от Батак

Примата на българската естрада Лили Иванова честити Националния празник на България 3 март, като отбеляза, че е била в Батак миналия ден.  Певицата публикува и стихотворението на Иван Вазов "Възпоминания от Батак" в профила си във Фейсбук. Тя постна и свои снимки от църквата костница "Света Неделя" в града.

публикувано на 03.03.24 в 11:13

В Широка лъка празнуват 3 март и "Песпонеделник"

В родопското село Широка лъка ще се проведе традиционния кукерски празник „Песпонеделник“.  Тази година той съвпада с честването на Националния празник 3-ти март.  Гергана Чотрева, секретар на читалище „Екзарх Стефан“, разказва, че първо ще поднесат цветя на паметниците за националния празник, а след това в 11.00 ч. започва кукерският празник...

публикувано на 03.03.24 в 08:18