Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Mайя Виткова гостува в "Молескин"

Днес, от 17 часа, Mайя Виткова влиза в студиото на "Молескин" със специална селекция от 6 любими песни. С нея ще говорим за музика, кино и специалната кинопрограма, която подготвя за Нощ/Пловдив на 23 и 24 септември.

През 2008 г. Майя Виткова е изпълнителен продуцент на дебютния филм "Източни пиеси" на Камен Калев. Филмът има премиера на 62-ия Международен филмов фестивал в Кан и е номиниран е за Camera d’Or.

В началото на 2009 г. Майя Виткова основава „Виктория Филмс”. Компанията продуцира късометражните "Станка се прибира вкъщи" (с повече от 80 международни селекции, 10 награди и с телевизионно излъчване в САЩ) и "Моят уморен баща" (с повече от 50 международни селекции, 7 награди и телевизионно разпространение в Южна Америка). 

През 2014 г. “Виктория Филмс” продуцира дебютния пълнометражен филм "Виктория" на Майя Виткова, който има световната си премиера на легендарния филмов фестивал Сънданс на Робърт Редфорд. "Виктория" е с повече от 70 международни селекции, 10 награди и е вторият български игрален филм с разпространение в САЩ.

Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42