Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санираха блока на ужасите в Брацигово

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков присъства на въвеждането в експлоатация на обновена жилищна сграда в Брацигово.

Жилищният блок се намира на ул. "Ангел Попов" 1А в общинския център. Сградата, която сред жителите на Брацигово е била известна като "блокът на ужасите" заради лошото си конструктивно състояние, е рехабилитирана със средства от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

 финансиране по програмата е завършено реновирането и на още една жилищна сграда в Брацигово - на ул. "Слави Дишлянов" нр. 25-27, допълват от министерството.

В страната са сключени над 2000 договора по Националната програма за енергийна ефективност. По 171 от тях се изпълняват строително-монтажни работи, а 42 сгради в различни градове вече са въведени в експлоатация. Интересът към програмата продължава да расте, доказателство за което са регистрираните вече близо 4200 сдружения на собственици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив празникът на Св. Марина започва с литийно шествие тази вечер

Литийно шествие по повод храмовия празник на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив ще тръгне тази вечер от катедралния храм „Успение Богородично“.  И тази година то ще бъде предвождано от копието на чудотворната икона на Света Богоридица Божигробска.  В шествието ще се включат свещеници от епархията и архиереи от Българската..

обновено на 16.07.24 в 07:28
Денят на ашурето в Пловдив през 2023 г.

„Ден на ашурето“ пред Джумая джамия събира религиозните общности

За поредна година различни религиозни общности ще честват „Денят на ашурето“ пред Джумая джамия в Пловдив от 11,30 ч. Домакин на проявата е Районното мюфтийство с подкрепата на общината.  Жителите и гостите на града ще могат да опитат безплатно от вкусния десерт.  Поздрав към присъстващите ще поднесе групата за турски народни танци „Ачелия“ към..

публикувано на 16.07.24 в 07:27

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04