Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Интуицията – как да я разпознаваме и следваме успешно?

Някои я наричат "шепот на духа", други "гласът на душата" или "вътрешна мъдрост", трети я определят като най-прекия път към подсъзнанието. 

Петър Дънов в своите беседи неведнъж споделя, че когато интуицията в човека е развита, той знае кога и какво да говори, какво да направи, какво да научи и т.н. Тя му е дадена от Бога, за да схваща той отдалеч събитията.

Често хората отхвърлят интуицията, защото не я разбират. В ежедневието си, човек следва една логика, към която е привикнал и развил в себе си. 

В книгата си „Гласът на интуицията”, Герт Гигеренцер споделя, че добрата интуиция не трябва да бъде логична. Качеството на интуицията се крие в интелигентността на несъзнаваното. Способността да знаеш, без да мислиш, на кое правило да се опреш в съответната ситуация.

Как да следваме интуицията си? Защо е толкова важна? Как правилно да разчитаме знаците? В предаването „Шейкър”, говорим по темата с Наталия Накова. Тя определя себе си като духовен консултант и висококвалифициран емпатичен лечител. През последните няколко години, по покана на колеги, пътува и работи в Европа, а от 2014 година работи и в България. 


Още от категорията

Синът на Цвети Пиронкова навърши 2 годинки

Александър - синът на бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова и съпругът й Михаил, навърши 2 годинки. Малчуганът се появи на белия свят на двешния ден преди 2 години, пловдивчанката до момента се бе отдала изцяло на майчинството си. Наскоро Пиронкова обяви официално, че планира завръщане на корта и участие в турнирите на УТА, но пандемията на..

публикувано на 27.03.20 в 18:01

ЧРД на волейболистката Добрина Христоскова!

Честит рожден ден на една от най-младите волейболистки на ВК Марица (Пловдив) Добрина Христоскова! Посрещачката става днес на 20 години. Добрина е родена през 2000 година в Пловдив и е продукт на школата на шампионките. През сезон 2015-2016 тя за първи път бе част от представителния женски отбор на клуба, с който стана шампионка, а след това беше..

публикувано на 27.03.20 в 17:46

Честит рожден ден на Миховил Клапан!

Полузащитникът на Локомотив (Пловдив) ще празнува в изолация заради извънредното положение днешния си рожден ден. Той е роден на 27 март 1995 година в Задар, Хърватия. Миховил Клапан е юноша на хърватския ФК Риека, a през 2014-та и 2015-та получава шанса да играе за дублиращия и първия тим на клуба. В страната си е играл също и за ФК Опатия (2016/17)...

публикувано на 27.03.20 в 14:20

„Алтер его”: Нов сблъсък Краевски – Петровски!

Пореден двубой „Краевски – Петровски” предстои в „Алтер его” тази седмица! Домашно дерби, рицарски турнир, боксов мач или сумо-епопея с поетични елементи? Всичко това и още нещо! Така е то. Настана време разделно – его да въстава срещу алтер его… Подложени на социална изолация, лиричният водещ Петър Краевски и неговото сатирично второ ”Аз” Краю..

публикувано на 27.03.20 в 10:52

Футболните клубове няма да подновяват тренировки до 12.04

Медицинската комисия на БФС препоръча на клубовете да продължат да спазват мерките и рестрикциите, утвърдени от Националния оперативен щаб за коронавируса. „Във връзка със запитвания от страна на професионални футболни клубове относно евентуалното възстановяване на тренировъчния процес в условията на извънредно положение на територията на Република..

публикувано на 26.03.20 в 17:10