Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камери ще следят дали работят кметовете в община Стамболийски

Камери ще  бъдат монтирани на сградите на кметствата в Ново село, Йоаким Груево, Триводици и Куртово Конаре, за да може да се вижда кога местните управници и служители отиват на работа и по кое време си тръгват.  

Разпореждането е на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев и идва след като съветниците приеха драстично намаление на заплатата на един от местните кметове.

Старейшините гласуваха месечното възнаграждение на кмета на Ново село Тодор Атанасов да се понижи от 1078 лв. на 420 лв и той ще получава със 700 лева по-ниска заплата, тъй като системно не ходил на работа, а управлявал селото от джипа си. Хората дори чакали на опашка пред луксозното возило, за да подадат заявление или да поискат съдействие за решение на проблемите си.  

Общинският кмет е категоричен, че понижението на заплатата на Атанасов не е свързано с политическата му принадлежност. Неговите колеги от БСП в Йоаким Груево и Триводици ще получат с по 150 лева по-високи заплати, заради съвестната си работа. 

Пред Радио Пловдив Тодор Атанасов каза, че ще обжалва пред областния управител заповедта за намаляване на заплатата му. Той обвини Георги Мараджиев в политически реваншизъм. Той не търпи различно мнение от неговото и иска всички да му се кланят. Моят гръб не се превива и не лижа чужди за ...ци. За това 8 мандата съм кмет. Работата на селския кмет е при хората.

Атанасов каза още, че има 150 души временно заети заради социални помощи. Това не са от най-работливите и трябва да ги наглеждам ежедневно. Издал съм 300 нотариални акта и над 600 заверки. Това не става без кметът да ходи на работа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жега, порои и градушки в голяма част от страната днес

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се на места в тези области да..

публикувано на 12.06.24 в 07:22

Тридневна кампания „Дарете кръв, спасете живот!“ в Пловдив

Районният център за трансфузионна хематология в Пловдив организира тридневна акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.  Всеки, който иска да дари кръв, може да го направи от днес  до петък, от 09.00 до 13.00 ч. в мобилен кабинет на площад „Стефан Стамболов“.  Мотото на кампанията е „Дарете кръв, спасете живот!“. Призивът е пловдивчани..

обновено на 12.06.24 в 06:52

Паметна плоча за загиналите във Втората световна война в Марино поле

В карловското село Марино поле ще бъде открита паметна плоча, посветена на загиналите военни и цивилни по време на Втората световна война. Днес се навършват 80 години от смъртоносните бомбардировки над летище Марино поле. Мемориалният знак се намира в парка до кметството, където преди месец започна изграждането на православния храм „Св. пророк..

обновено на 12.06.24 в 06:52

Десетокласниците се явяват на изпит по математика

Над 54 хиляди десетокласници се явяват на национално външно оценявене по математика днес. Изпитът започва в 8 часа и продължава 90 минути. Той се провежда в над 1000 училища в страната и за него са нагажирани близо 14 000 квестори.  Тестът съдържа 17 задачи, като 15 от тях са с избираем отговор. За решаването на останалите две задачи – с разширен..

обновено на 12.06.24 в 06:51

Пуснаха движениeто по Голямоконарско шосе след катастрофата

Девет часа след тежката катастрофа на Голямоконарско шосе от тази сутрин, пътят вече е разчистен и свободен за движене , съобщиха от пловдивската полиция. Частично обаче продължават  дейностите за цялостно почистване на пътната настилка в участъка.   Там, към 8.40 ч. поради неспазена дистация камион блъсна отзад празна цистерна, като при удара тя се е..

обновено на 11.06.24 в 19:56