Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камери ще следят дали работят кметовете в община Стамболийски

Камери ще  бъдат монтирани на сградите на кметствата в Ново село, Йоаким Груево, Триводици и Куртово Конаре, за да може да се вижда кога местните управници и служители отиват на работа и по кое време си тръгват.  

Разпореждането е на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев и идва след като съветниците приеха драстично намаление на заплатата на един от местните кметове.

Старейшините гласуваха месечното възнаграждение на кмета на Ново село Тодор Атанасов да се понижи от 1078 лв. на 420 лв и той ще получава със 700 лева по-ниска заплата, тъй като системно не ходил на работа, а управлявал селото от джипа си. Хората дори чакали на опашка пред луксозното возило, за да подадат заявление или да поискат съдействие за решение на проблемите си.  

Общинският кмет е категоричен, че понижението на заплатата на Атанасов не е свързано с политическата му принадлежност. Неговите колеги от БСП в Йоаким Груево и Триводици ще получат с по 150 лева по-високи заплати, заради съвестната си работа. 

Пред Радио Пловдив Тодор Атанасов каза, че ще обжалва пред областния управител заповедта за намаляване на заплатата му. Той обвини Георги Мараджиев в политически реваншизъм. Той не търпи различно мнение от неговото и иска всички да му се кланят. Моят гръб не се превива и не лижа чужди за ...ци. За това 8 мандата съм кмет. Работата на селския кмет е при хората.

Атанасов каза още, че има 150 души временно заети заради социални помощи. Това не са от най-работливите и трябва да ги наглеждам ежедневно. Издал съм 300 нотариални акта и над 600 заверки. Това не става без кметът да ходи на работа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен , съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

обновено на 21.07.24 в 13:41

Възможни бури и гръмотевици за днес

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли. Жълт код за валежи е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил. Жълт код за високи температури е обявен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали,..

обновено на 21.07.24 в 13:40

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03