Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йън Андерсън с най- доброто от „Джетро Тъл“ на Античния театър

| обновено на 03.09.16 в 14:00

Фронтменът на „Джетро Тъл“ Йън Андерсън ще изнесе концерт тази вечер на Античния театър. Той ще изпълни най-доброто от „Джетро Тъл“.

Меломаните ще имат възможност да чуят на живо хитове още от 70-те години като „Living in the Past“, „Cross-Eyed Mary“, „Locomotive Breath“, „Aqualung“, „Thick as a Brick. Освен със своята флейта и специфичен глас, Йън Андерсън ще излезе на  сцената заедно с музикантите, повечето от които са свирили в „Jethro Tull“, преди легендарната група официално да прекрати дейността си през 2014. 

Това е една от най-успешните прогресив рок формации в историята, с над 60 милиона продадени албуми в целия свят.

С поздравление към Пловдив за спечелената титла Европейска столица на културата рок – легендата Йън Андерсън започна пресконференцията си. Музокантът има плътна програма за следващата една година. Още идната седмица той започва записи, съвместно с един от най- известните лондонски струнни квартети, на класически композиции на класически песни. 

Предстоят му концертни записи на CD и DVD, а през февруари започват и студийни записи на нов албум. С  хубаво чувство за хумор и припомняйки едно от парчетата си, Андерсън сподели, "че е твърде стар за рока, но твърде млад да умре". „Преди години научих урока, че е по- добре да се шегувам сам със себе си, отколкото другите да се шегуват с мен“, каза той.

Рокът продължава да вълнува вече две поколения, но не бива да се прекалява с твърдението, че има дълбоко културно значение. Той е по- малкият брат на другите изкуства, смята фронтменът и посъветва младите музиканти, които искат да правят кариера да се образоват и да не спират да се развиват. Когато през 68-ма започвах да правя кариера шансът ми да успея беше 1:1000, а днес шансът е 1:1 000 000. 

Каква е разликата в рока между преди и сега? – В талията на панталона ми и в щастието че я няма глупавата дълга коса и не ми се налага да нося перуките на химическо чистене. Всъщност в новите ни песни винаги има препратки от старите ни песни. Хората имат склонността да забравят и аз се опитвам всеки ден да науча нещо ново, което не съм имал възможност да науча преди това. Йън Андерсън за втори път посещава Пловдив, след като изнесе концерт през 2007 година в една от панаирните палати. 

Снимка








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Времето на алафрангата" гостува в Смолянския музей

Регионален етнографски музей – Пловдив гостува на РИМ „Стою Шишков“ – Смолян с една забележителна изложба. „ Времето на алафрангата “ e интересен поглед към възрожденската действителност в един многовековен и многоетничен интеркултурен град като Пловдив, който и в миналото, и днес винаги е бил част от Европа. Алафрангата е разказ, пренасящ във времето..

публикувано на 10.07.24 в 14:13

Здравка Евтимова получи Националната Вазова награда

Националната литературна награда  „Иван Вазов“ тази година ще бъде връчена на официална церемония  в рамките на Вазовите дни на писателката и преводачка на англоезична литература Здравка Евтимова. Решението за удостояването й с приза бе взето единодушно през юни  от 9-членна комисия с председател заместник-кметът Калина Чилингирова и..

публикувано на 09.07.24 в 10:26

Излезе "Градът не забравя" на Богдан Русев

Завършващият роман " Градът не забравя " от трилогията за Бързаков и Филипова излезе от печат на 18 юни. Този път заплетеният случай започва от Пловдив , но води в София, а залогът — повече от сериозен: животът на психоложката Агнес Филипова.  В тази трета част от нашумялата поредица гениалната д-р Филипова и Бързаков най-сетне са решили да..

обновено на 09.07.24 в 10:06

"Образът като преживяване" се открива в галерия "Пловдив"

Откриването на изложбата „ Образът като преживяване “ ще се проведе днес, 9 юли в галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ 20 /Общински съвет/.  От Дружеството на пловдивските художници отбелязват: В изложбата участват 38 автори, членове на ДПХ и външни гости. Представена е живопис, графика, скулптура, рисунка, N форми.  Заобикалящият ни свят..

публикувано на 09.07.24 в 07:38

Сюзанна Василевска за любовта към театъра

Сюзанна Арутюнян – Василевска бе гост в първото юлско издание на предаването Клуб "Неделя". Тя е директор на Драматичен театър – Пловдив.  О сновните цели и задачи, които си е поставила в новата й роля на ръководител, бяха една част от темите на разговора в студиото.  "Пловдив е мястото където аз обожавам да живея и не мога да си представя живота..

публикувано на 08.07.24 в 15:27