Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професори и генерали в подкрепа на ген. Радев за президент


Издигаме личност, която не е политически обременена. Ген. Радев е еднакво отдалечен и от ляво, и от дясно, и от центъра. Той е еднакво отдалечен и от Съединените щати, и от Русия. Определено ген. Радев е евроатлантически ориентиран човек, но да не забравяме, че той е българофил!

Това заяви в зала „Съединение“ на Историческия музей в Пловдив проф. Георги Паскалев, почетен ректор на Медицинския университет и инициатор за създаването на Инициативен комитет в подкрепа кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. На учредителната сбирка присъстваха университетски преподаватели, интелектуалци, дейци в областта на културата, образованието, бизнеса от Пловдив и областта.

Кандидатурата на ген. Румен Радев за президент носи нови политически послания, носи надежда, защото генералът е човек на закона, честта и достойнството, подчерта проф. Паскалев. По думите му, неговите основни послания са чистото име - име на патриот и на родолюбец.

България трябва да има ясна, точна, разумна, прогнозируема външна политика, която да се прави в София, заяви ген. Румен Радев, който присъства на учредителната сбирка на Инициативния комитет. Той отбеляза, че страната ни е в криза и на ценности, и на управление, а една от главните причини за това е липсата на ясно разделение на властите – една партия се е сраснала с държавата и водещ принцип на управлението е „Да кажат началниците!“. Ген. Радев коментира още, че у нас се полагат всички усилия да се обезличи президентската институция и президентът, за да няма опозиция на управлението. „Аз ви гарантирам, че ако бъда избран, върху мен няма да има контрол“, заяви ген. Радев и допълни, че ще работи за националната сигурност във всичките й измерения.

Снимка

Над 100 са членовете на комитета, който е отворен за нови членове. Сред учредителите са  бившите ректори на Пловдивския университет проф. Огнян Сапарев и проф. Иван Куцаров, проф. Нина Дюлгерова – преподавател в Югозападния университет, бившият председател на Селскостопанската академия проф. Христо Бозуков, проф. Константин Мурджев от УМБАЛ „Св. Георги“, бившият зам.-министър на образованието доц. Корчо Атанасов, директорът на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев, кметовете на Асеновград, Брезово, Катуница и Граф Игнатиево, генерали, запасни офицери, представители на патриотични организации, студенти.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Пожарът край Стрелча е локализиран, остават дежурни екипи през нощта

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран, но гасителните действия продължават вече втори ден. Неутрализират се локални огнища в ограничения от изградените просеки периметър.  Поне 400 декара смесена гора е напълно опожарена, но все още не е ясен размерът на засегната от огъня горска площ.  Пожарът е овладян и локализиран в един..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Авария на далекопровод подпали гората над Сестримо

Пожар е възникнал в района на просека се под далекопровод за високо напрежение в землището на село Сестримо.  На място са изпратени екипи на местното горско стопанство, на пожарната в Белово и хора от населеното място, които да го загасят.  Предполага се, че е възникнал от авария на трасето за пренос на електричество. 

публикувано на 17.07.24 в 17:19

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

публикувано на 17.07.24 в 15:36

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09