Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Молескин" с куратора Вера Млечевска

Молескин продължава серията си от предавания, в които представяме куратори и участници от тазгодишното издание на НОЩ/Пловдив – 23 и 24 септември.

Днес  говорим за новият съвместен проект на фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary – „15 минути слава“, затова сме поканили Вера Млечевска, която ще представи любими нейни 6 песни. „15 Минути Слава“ ще се случи на 24.09. в Държавен Куклен театър Пловдив от 20:30 часа. 

„15 минути слава“ е нов формат за вдъхновяващи презентации на млади български художници. В рамките на не повече от 15 минути те ще имат пълната свобода да представят себе си, работата си, визията за изкуството и плановете си за бъдещето. „15 минути слава“ е възможност за публиката да се запознае с работата на съвременни художници в неформална среда.

Повече информация може да намерите на сайта на НОЩ/Пловдив - http://night.bg/bg/location/68






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хор от диригенти изпя български фолклорен бисер

В град Хамар, наричан северната "Венеция" на Норвегия, се случи нещо изключително: младият пловдивски диригент Илиян Тиганев създаде хор от млади диригенти от цял свят и с тях изпълни българска фолклорна песен, която буквално запали сърцата на всички присъстващи. Илиян Тиганев, който е диригент на Пловдивския хор "Ангел Букорещлиев", е в Хамар за..

публикувано на 02.08.24 в 16:15

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

публикувано на 02.08.24 в 15:54

Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще събере..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Зам.- кметът Панов и участници в МФФ си размениха подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинския държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Осигуриха 70 000 лева за ремонт на Братската могила

Ремонт  за 70 000 лева ще бъде направен на Братската могила в район „Западен“. Това решиха общинските съветници. Сумата е отпусната на база конструктивно обследване на състоянието на мемориалния комплекс, което е приключило през юли. Целта на реновацията е мястото да започне да се използва за културни и туристически събития, обясни зам.-кметът..

публикувано на 01.08.24 в 13:23