Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Молескин" с куратора Вера Млечевска

Молескин продължава серията си от предавания, в които представяме куратори и участници от тазгодишното издание на НОЩ/Пловдив – 23 и 24 септември.

Днес  говорим за новият съвместен проект на фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary – „15 минути слава“, затова сме поканили Вера Млечевска, която ще представи любими нейни 6 песни. „15 Минути Слава“ ще се случи на 24.09. в Държавен Куклен театър Пловдив от 20:30 часа. 

„15 минути слава“ е нов формат за вдъхновяващи презентации на млади български художници. В рамките на не повече от 15 минути те ще имат пълната свобода да представят себе си, работата си, визията за изкуството и плановете си за бъдещето. „15 минути слава“ е възможност за публиката да се запознае с работата на съвременни художници в неформална среда.

Повече информация може да намерите на сайта на НОЩ/Пловдив - http://night.bg/bg/location/68
Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42