Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Турбуленции" в Драматичния театър тази вечер

Премиерата на спектакъла „Турбуленции“ на Драматичен театър Пловдив е тази вечер от 19 часа в Камерната зала. Режисьор е Стайко Мурджев по текстовете на Камен Донев, музиката е на Петър Дундаков.

Участват: Боян Арсов, Елена Атанасова, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Мила Люцканова, Сотир Мелев, Стилиян Стоянов, Тодор Дърлянов, Тони Катабашев

Стайко Мурджeв казва за работата му по тази поставка:

Обичам човека, интересен ми е, често ме плаши, но още по-често ме омагьосва със своята творческа природа и нагон за игра. Играем от малки, играем на лечители, любовници, родители, деца, артисти, а после, когато пораснем, пак продължаваме да играем, разменяме си ролите или ги дублираме, но не спираме играта.

Фрагментите, от които е изграден спектакълът, са част от парадоксалното ни живеене, парчета живот, свидетелстващи за наличието на по-особена логика от тази на ежедневието.

Стайко Мурджев е носител на награда „Икар” за дебют за режисурата на спектакъла “Пухеният”. Спектаклите му са носители на множество национални награди, а през 2012 г. постановката му "Откат" по пиесата на Захари Карабашлиев е представена на форума за нови европейски пиеси във Висбаден и печели наградата на публиката. Мурджев е щатен режисьор на пловдивския драматичен театър от 2010 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Среща с писателя Цанко Лалев в "Петното на Роршах"

Среща с писателя Цанко Лалев ще се проведе тази вечер в клуб „Петното на Роршах“. Разговорът за романа " Домът на пчелите " е по инициатива  на  Литературен Салон "Spirt & Spirit" Пловдив.   Цанко Лалев е автор на научнопопулярни книги за българска история и фолклор, както и на две стихосбирки. Първият му роман „Домът на пчелите“  излезе..

обновено на 16.04.24 в 10:02

Изложба на Яна Любенова във "Възраждане"

Галерия Възраждане" представя живописната изложба на Яна Любенова „Полет над света". Творбите са вдъхновени от видяното в различни държави. На всяка от тях е добавено водно конче, символизиращо свободния полет и разгръщане на потенциала.  Човек трябва да търси развитие и да не се бои от промяната, казва художничката.  Яна Любенова е завършила..

публикувано на 16.04.24 в 08:34

Изложба "Хляб на насъщен"

Дружеството на пловдивските художници кани любителите на изкуството на изложбата на Вихра Григорова, която се открива под надслов „Хляб наш насъщен“ в галерията  на бул. „Цар Борис III Обединител“ 153.  Тя съдържа около 30 творби с предимно библейски и евангелски сюжети, създадени върху старинни дървени предмети от бита, свързани с хляба: нощви за..

публикувано на 16.04.24 в 07:41

Преге - предаване за света на книгите, 13 - 19 април

В предаването за книги на Радио Пловдив на  13.04.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Най-добрите японски разкази.216 стр., ок. 4А, Изток-Запад, 2024. Реймон Кьоно. Упражнение по стил. 128 стр., ок. 3А, Фама +, 2024. Джон Кенеди Тул. Сговор на глупци. 632 стр., ок. 4А, Лист, 2024...

обновено на 15.04.24 в 17:11

Plovdiv Vibes отново ще радва пловдивчани за 10 дни

Фестивалът  Plovdiv Vibes ще резонира в седем различни градски зони от 19 до 28 април! Тазгодишното издание на фестивала следва темата “Трансформации”, и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития, и трансформации в градски пространства. Интересни акценти в изданието ще бъдат фотографските изложби “Трансформации” на младия..

публикувано на 15.04.24 в 15:45