Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Урок по каране на ролери на Лаута

Открит урок по каране на ролери за начинаещи ще се проведе в парк „Лаута“ в Пловдив. Инициативата е по повод Европейската седмица на мобилността и се организира от Община Пловдив, район „Тракия“ и сдружение „Пловдив бяга“. 

За етусиастите, които нямат ролери, са осигурени безплатни за временно ползване в рамките на обучението. Ще има и томбола с награди за участниците.


Още от категорията

Пловдив иска общ фонд да събира пари за депото в Цалапица

Община Стамболийски през март ще изплати задълженията си за ползването на регионалното депо за отпадъци край Цалапица. Това бе съобщено на днешното заседание в община Пловдив на Регионалното сдружение за управление на отпадъците.  От другият длъжник-община „Родопи“ са изразили готовност да платят частично задължението си.   Преди година кметът..

публикувано на 26.02.21 в 14:02

Пловдив очаква близо 10 милиона леваа от общинска собственост

9 милиона 936 хиляди лева са очакваните от местната власт в Пловдив приходи от общинската собственост през тази година. Програмата за управлението й ще се обсъжда и гласува на сесия на Общинския съвет във вторник.  От наеми на жилища общината очаква да събере 1,5 милиона лева, а от нежилищни още 800 000 лева. От продажбата на общински жилища на..

публикувано на 26.02.21 в 13:55

Изправят пред съда рецидивист за грабеж

Прокуратурата повдигна обвинение на 33-годишен рецидивист за грабеж на пари.  Прес септември, миналата година в условията на опасен рецидив той издърпал порфейл от ръцете на 58-годишен мъж и избягал. В порфейла имало 1600 лева, от които 500 крадецът дал на двама свидетели, за да не го издадат на полицията, а другата част похарчил за мобилен..

публикувано на 26.02.21 в 13:13

50 000 гласа на изборите в Пловдив поиска ГС на БСП от Нинова

"Защо бе подменена листата на градския съвет на БСП", попита Димитринка Вакрилова, временен лидер на БСП в Пловдив. Тя каза, че няма проведено заседание на контролната комисия на партията, което да е легитимно и да направи вярна оценка на тяхната листа, гласувана на конференция през февруари.  Няма нарушение от нас, взетите решения са легитимни,..

публикувано на 26.02.21 в 12:23

Ремонтът на пътя Раковски - Брезово приключва до 31 март

Областният управител Дани Каназирева и кметовете на общините Раковски Павел Гуджеров и Брезово Христо Енков  провериха ремонтните дейности на пътя Раковски-Брезово. Отсечката е част от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия. Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2..

обновено на 26.02.21 в 12:19