Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представят нов интерактивен метод за хора със затруднения

Снимка: karindom.org

Новият интерактивен терапевтично-образователен метод - РИТЪМ КАРТИ - "ДЪГА" ще бъде представен в Пловдив от неговия създател - ритъм терапевта Мартин Иванов.

Идеята на метода е в домашни условия и без да са необходими музикални инструменти или опит да се постигне физическо, умствено, психическо и емоционално развитие на  децата и родителите им.

Упражненията, заложени в ритъм игрите, имат широк спектър от терапевтични приложения, които могат да бъдат прилагани и при деца и възрастни с различни форми на заболявания или затруднения. Тяхното изпълнение не изисква някакви конкретни способности и познания. Също така те не водят до неприятни странични ефекти и последствия.

Наред със заниманията в домашни условия РИТЪМ КАРТИ „ДЪГА“ може да бъде един прекрасен инструмент за педагози, социални работници, възпитатели, терапевти, психотерапевти, психолози, логопеди, фасилитатори, занимаващите се с бизнес и лайф коучинг и др. 

Ползите, свързани с упражненията и игрите с Ритъм карти „ДЪГА“, са увеличаване на нивото и продължителността на концентрацията, развиване на слуховата и двигателната координация, подобряване на комуникацията и интеракцията, подобряване на двигателните качества, грубата и фината моторика, повишаване на самочувствието и доверието в себе си и другите и др. 

Събитието се организира от Сдружение „С мама за ръчичка“ и Институт за Съвременно Изкуство и Терапия „LIBERA“, с подкрепата на Регионалния Исторически Музей – Пловдив.


Още от категорията

Учениците от Строево ще учат вкъщи, учител е с Ковид -19

Училището в село Строево минава на дистанционно обучение след като начален учител е диагностициран с коронавирус от последното денонощие. Наложена е и карантина на контактните 29 ученици. В ДГ „Иглика“, Раковски се е разболяла медицинска сестра. Карантина е наложена на контактните 3-ма души от персонала и на 5 деца. В ДГ „Щастливо детство“ в..

публикувано на 27.01.21 в 17:11

Здравко Димитров защити пред кабинета четири важни проекта за Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров участва в заседанието на Министерски съвет, на което поиска подкрепа от правителството за четири важни за града и региона проекти  – за водоснабдяването на с питейна вода от каскада „Доспат – Въча”, почистването на коритото на река Марица, разширяване на депата в Цалапица и Шишманци и доизграждането на..

публикувано на 27.01.21 в 16:28

Отлагат протестите, пътят до Лилково ще бъде ремонтиран

Осигурени са средства за реконструкция на пътя до пловдивското село Лилково след разклона за Бойково. Това стана ясно след разговор на областния управител Дани Каназирева със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и  председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.  Новината бе съобщена на срещата с представители на гражданските сдружения „Заедно за..

публикувано на 27.01.21 в 16:21

Държавата не се отказва от строежа на Югоизточния обход на Пловдив

Пред КЗК е обжалвано решението за прекратяване на обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив.  Припомням, че поръчката за изграждането на 5-те километра от Скобелева майка към пътя Пловдив – Асеновград за 42 милиона лева бе прекратена от АПИ в средата на януари, заради пропуски в документацията на всички 12 фирми, които..

обновено на 27.01.21 в 16:16

Арестуваха мъж, осигурил превоз на група сирийци

52-годишен мъж е привлечен като обвиняем за това, че е съдействал на група сирийци на преминат незаконно страната.  От пловдивската районна прокуратура уточняват, че той е осигурил транспорт за девет души, сред които и 11-годишно момче.  Вчера мъжът шофирал автомобил със старозагорска регистрация и отказал да спре за полицейска проверка...

публикувано на 27.01.21 в 16:00