Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Тракия" се превръща в по-добър за живеене район

| обновено на 12.10.16 в 14:32

Две хиляди квадратни метра бетонови тротоари, 135 паркоместа, 1300 м асфалтова настилка по ул. „Съединение“ – това е свършено в зона А9 в район „Тракия“ тази година, отчете районният кмет Костадин Димитров. Той припомни, че тазгодишната строителна програма на местната администрация е насочена към тази зона.

Постарахме се да направим най-доброто за микрорайона, като подобрихме инфраструктурата му от начало до край. Тротоарите са изградени от бетон, дебел от 10 до 40 см, със специални джобове за подземните комуникации. На места тротоарите стигат буквално до входовете на блоковете, както бе желанието на хората. Запазили сме всички дървета при строежа на паркоместата, подчерта районният кмет. Работи се и по изграждането на нова детска площадка с 2 зони за децата от блоковете 8 и 9, допълни Костадин Димитров.

Тази година разполагахме с 260 000 лв от таксите за гаражите. От тях заделихме 10 000 лв. за нови пейки в парк Лаута и 70 000 лв. за изграждането на ново игрище от 1050 кв.м до бл. 195 в „Тракия“. 50 000 лв. струват асфалтовите тротоари, а с останалото изградихме 135-те паркоместа, отчете районният кмет.

Костадин Димитров припомни, че до дни приключва и преасфалтирането на ул. „Съединение“ от кръстовището с ул. „Цар Борис Първи“ до Католическата църква със средства от община Пловдив. 


Още от категорията

Масови нарушения на шофьорите в Деня на детето

Масови нарушения от водачите на пътя - това сочат резултатите от акцията на пловдивската полиция за Деня на детето. Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден - това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция " Да запазим живота на децата на пътя".  В проверките,..

публикувано на 01.06.20 в 20:22

Премиерът назначи Славея Стоянова за зам.-министър

Премиерът Бойко Борисов освободи Красимир Живков от длъжността заместник-министър на околната среда. Вчера министър-председателят съобщи, че Живков ще бъде отстранен от поста още в днешния ден. Спецсъдът днес остави в ареста Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под..

публикувано на 01.06.20 в 19:17
Зрелостниците след изпита

Зрелостниците писаха по разказа "Чорба от греховете на отец Никодим" от Елин Пелин

По тема номер 18 писаха интерпретативно съчинение или есе днес зрелостниците. Изпитният вариант беше генериран рано тази сутрин в МОН от 11 718 750 възможни комбинации, а журналист, определен с жребий, изтегли темата за 41-ия въпрос. Учениците разсъждаваха върху разказа на Елип Пелин "Чорба от греховете на отец Никодим" Началникът на РУО -..

обновено на 01.06.20 в 17:04

В Хисаря арестуваха мъж, криел в дома си оръжия и патрони

49-годишен мъж от Хисаря бе задържан за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.   Полицаите са открили в дома му автомат "Калашников", две  пушки, два пистолета, заглушители и над 150 ловни и бойни патрона различен калибър.  Мъжът е нямал разрешително за оръжието и мунициите.  Районна прокуратура- Пловдив е образувала досъдебно..

публикувано на 01.06.20 в 16:22

Укрепват подпорната стена по пътя към родопското село Ситово

Започна укрепването на пътя за село Ситово в пловдивската община „Родопи”. Изпълнител на обекта е фирма „Пътремонт”.  Укрепването на пропадналия участък ще струва малко над 30 хиляди лева.  Пропадането е с дължина около 6 метра и е почти три метра дълбоко. След укрепването на подпорната стена фирмата изпълнител ще възстанови асфалтовата..

публикувано на 01.06.20 в 16:00