Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кауза Пловдив със съветник повече в Общинския съвет, ПФ изгуби един

"Кауза Пловдив" вече ще има четирима съветници в пловдивския Общински съвет при трима досега. Това е резултатът от решение на Върховния административен съд.

Магистратите потвърждават решението на колегите си от Административен съд Пловдив от 3 май тази година, че спорните гласове в 9 секции от миналогодишните местни избори все пак за са „Кауза Пловдив“.

Цветелин Цоневски

Според първоначалните резултати от вота в Пловдив „Кауза Пловдив“ получи гласове, достатъчни за три съветнически мандата. В началото на ноември миналата година коалицията обжалва пред Административен съд Пловдив. Преглеждането на бюлетините показа, че 124 от тях са погрешно отбелязани от секционните избирателни комисии като невалидни, а всъщност са редовен избор за листата на „Кауза Пловдив“, но с грешно отбелязани преференции.

Това решение обаче взе съветническо място от  „Коалицият за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“ и патриотите на свой ред обжалваха пред Върховния администравитен съд. Оттам отмениха становището на Административен съд Пловдив и го върнаха за разглеждане от друг състав на съда. 

На 20 април тази година излиза и тяхното становище, според което в 9 секционни комисии протоколите са многократно поправяни, но в крайна сметка погрешно определят 127 бюлетини, 120 от които за „Кауза Пловдив“, като невалидни.

С решението си от 11 октомври върховните магистрати потвърждават, че спорните гласове в 9 секции от миналогодишните местни избори все пак за са „Кауза Пловдив“. Така на мястото на съветника от Патриотичния фронт Иван Димов влиза Цветелин Цоневски. Той е архитект по образование. 

"Пловдивският общински съвет има нужда от присъствието на архитект, защото сега нито един от 51 съветника, не е, а често биват разглежда важни градоустройствени проблеми.“ коментира председателят на партията и зам.- кмет в Община Пловдив Георги Титюков и допълни: „Нашите избиратели, хората, които ни имат доверие, заслужават да знаят, че техният глас не е отишъл напразно.“

Цветелин Цоневски е роден на 30 октомври 1979 г. Завършва магистратура в Архитектурния и в Геодезическия факултет към Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София.

Занимава се с проектиране, инженеринг, мениджмънт, авторски и инвеститорски надзор. Владее отлично руски и английски език. Женен с 2 деца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ремонтите по ул. "Царевец" се преместиха в нов участък

От днес е затворена улица „Царевец“ в участъка между ул. „Йордан Гавазов“ и Пещерско шосе, съобщи във фейсбук страницата си кметът на район "Западен" Тони Стойчева.  В отсечката, която досега беше проходима, продължават строително-ремонтните дейности по проекта на община Пловдив за реконструкция на пътната артерия. Обходният маршрут  е през улиците..

публикувано на 05.09.24 в 13:56

Отново агресия между шофьори

Моторист счупил страничното огледало на лек автомобил и ударил шофьора на колата на борсата в Първенец, съобщиха от полицията.  Полицейската проверка установила, че до агресията се стигнало след скарване между двамата.  Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление на полицията за хулиганство, а 25-годишният моторист е задържан..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово. Продължава гасенето на пожара край Белово Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27