Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благотворителен бал събира арменската общност в Пловдив

В зала "Бендида" на Гранд хотел Пловдив  ще се състои първият благотворителен бал, организиран от Съюза на арменците в Европа. 

По време на бала ще бъдат наградени хората, които имат принос за развитието и запазването на културата, езика и националната идентичност на арменците по света. 

Очаква се сред гостите да бъдат двукратният олимпийски и петкратен световен шампион по борба Армен Назарян, посланикът на Армения у нас Армен Саргсян, почетният консул на арменците в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Исаак Похосян, както и представители на шоу бизнеса с арменски произход.

Още от категорията

Шефката на Басейнова дирекция - Пловдив е официално уволнена

Пловдивският Окръжен съд прекрати делото за  отстраняването на директорката на Басейнова дирекция- Пловдив Цветелина Кънева.  Това стана, след като в съда бе представено удостоверение от екоминистерството, че на 9 март тя е освободена от длъжност по взаимно съгласие.  Така процесът с това искане също бе прекратен.  Формално, съдебното решение не е..

публикувано на 01.04.20 в 12:28

Намаляват такси за градини и ясли заради извънредното положение

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направени промени, свързани с противоепидемичната обстановка, в таксите за ползване на детска градина и ясла за месец март   За яслените групи и за първа и втора възрастови групи до края на месеца беше премахната постоянната част на таксите. За подготвителните групи, които имат само пропорционална на посещенията..

публикувано на 01.04.20 в 11:49

Болниците в Пловдив и областта получиха защитни облекла и маски

Предпазни облекла, дарени на Областния кризисен щаб, се разпределят в болниците в Пловдив и областта, които ще поемат пациенти с COVID-19. Защитните костюми бяха предадени от областния управител Дани Каназирева на директорите на лечебните заведения. Тя уточни, че дарението включва 360 броя защитни костюми от най-висок клас на обща стойност почти 40..

обновено на 01.04.20 в 11:48

Родилното на УМБАЛ "Свети Георги" възстанови работата си

Възстановена е работата на Родилно отделение на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги”. То бе затворено за дезинфекция в края на миналата седмица,  след като старшата акушерка даде положителна проба за коронавирус. Изследвани са всички нейни контактни лица, съобщават от болницата. Сред тях заразени няма. Междувременно преди..

обновено на 01.04.20 в 11:48

За един месец безработните в Смолян се увеличиха с 12%

252-ма безработни, сред които и завърнали се от чужбина, са се регистрирали в Дирекция „Бюро по труда“ в Смолян.  Дирекцията обслужва четири от 10-те общини в планинската област. Това са Смолян, Чепеларе, Рудозем и Баните. Новорегистрираните безработни са за периода от началото на въведеното извънредно положение /13 март/ към края на м. март...

публикувано на 01.04.20 в 11:26