Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градина "Арлекино" се влива в новата ЦДГ "Чайка"

| обновено на 26.10.16 в 12:11

Директорите на детски градини в Пловдив ще разполагат с целите делегирани бюджети. Това реши на сесия Общинският съвет, след като разреши те да управляват и парите за храна. На заседанието се разбра още, че подблоковите забавачки няма да се закриват, докато не се намери удобна за родителите алтернатива. 

Прехвърлянето на парите за храна под контрола на директорите на градините е последното перо от делегираните бюджети, което те получават. Кметът Иван Тотев обясни целта на предложението на администрацията.

В началото на сесията съветничката от БСП Теодора Халачева попита от името на майки от квартал Гладно поле каква ще е съдбата на подблоковата ЦДГ „Арлекино“ в района, която предстои да се слее с „Чайка“. 

Детска градина "Арлекино" в квартал Гладно поле се влива в ЦДГ "Чайка", но физически няма да престане да съществува. 

Това обяви на сесията на ОбС Пловдив кметът Иван Тотев в отговор на въпрос на съветничката от БСП Теодора Халачева. Тя изтъкна, че родителите на децата в "Арлекино" са обезпокоени, тъй като "Чайка" е на 3 километра от квартала и през зимата ще им е трудно да водят децата си.  

Има две хипотези "Арлекино" да престане да съществува, посочи Иван Тотев. Първата е да няма желаещи родители да запишат децата си там.

Втората хипотеза да няма забавачката е в квартал "Гладно поле" да бъде построена нова. Вече водим преговори с Министерство на отбраната да получим от държавата сградите на бившите поделения с мотив именно, защото в района има нужда от нова детска градина, каза кметът Тотев. 

Той посочи, че казусът е подобен с вливането на училище "Георги Бенковски" в "Душо Хаджидеков". Просто ще имате един директор и повече бюджет, допълни кметът. 

Припомням през юли ОбС гласува решение  детските заведения в подблоковите пространство постепенно да се закрият, какъвто е случаят с "Арлекино".

Снимка

В началото на заседанието председателят на ОбС Савина Петкова подари букети на именниците - зам.-кмета Димитър Кацарски и съветниците Димитър Чолаков и Димитър Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

публикувано на 10.07.24 в 07:43

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

публикувано на 10.07.24 в 07:35

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

Полагат асфалтобетон на новия мост край Първомай

Затварят временно третокласния път Плодовитово – Асеновград в района на моста над река Марица край Първомай заради полагане на асфалтобетон на мостовото съоръжение, съобщиха от община Първомай.  Мостът ще бъде затворен за по 1 час днес, утре и вдругиден (10, 11 и 12 юли) от 07:00ч. до 17:00 ч. Движението ще се пренасочва по път II-66 Стара Загора –..

публикувано на 10.07.24 в 07:19

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26