Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото за радикален ислям в Пазарджик

В Окръжния съд в Пазарджик започна поредното заседание по делото срещу 14 подсъдими за разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава". Срещу тях има и обвинения за насаждане на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война.

Днес се очаква да бъдат разпитани двама от общо шестима свидетели със защитена самоличност по това дело. На предишното заседание съдът разпита един от защитените свидетели.

Преди началото на заседанието пред сградата на съда в Пазарджик се събраха около 30 представители на патриотични организации. Заедно с тях беше и евродепутатът Ангел Джамбазки. По думите му исканията на патриотите са в България да не бъде допускана радикалната форма на салафитския ислям. 

Според участниците в демонстрацията, които носеха български трибагреници и плакати с надписи "Спри ислямизацията!", целта им е да се обърне внимание на гражданите, че има хора, които разпространяват идеи, неприсъщи за европейските ценности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда

С думите "Очаквам справедлива, но тежка присъда" Дебора Михайлова от Стара Загора влезе в залата на Пловдивския районен съд, където днес започна по същество делото срещу нейния насилник Георги Георгиев. В Пловдивския районен съд започва по същество делото "Дебора" "Шокът от станалото не е отминал, но не се притеснявам да разкажа всичко",..

обновено на 31.05.24 в 12:08

Пуснаха от ареста учителката, следствието в ДГ "Фантазия" продължава

Учителката от детска градина „Фантазия“ във Велинград, която вчера бе задържана за 24 часа, е освободена от ареста, обяви районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.  Тя бе арестувана, след като в социалните мрежи бяха публикувани видеоматериали, на които се вижда как възпитателят удря и дърпа за косите дете.  По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 31.05.24 в 12:08

90 акта и 220 фиша на шофьори при масирана акция в Пазарджик

Пазарджишката полиция състави близо 90 акта и издаде над 220 фиша при масирана акция за противодействие на престъпността в региона. Разкрити са общо 23 престъпления, като в арестите на районните управления с полицейско задържане от 24 часа са 6-има души. В акцията са проверени над 1200 шофьори и над 1100 моторни превозни средства...

публикувано на 31.05.24 в 12:02

Арменското училище в Пловдив чества своята 190-годишнина

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост тази вечер на 190-та годишнина от създаването на Арменското училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. Честването е от 19.00 ч. на Античния театър. Програмата включва както изпълнения на вокалната група към училището, така и български и арменски танци и балет, а специални гост-изпълнители от Армения и..

публикувано на 31.05.24 в 09:09

В Пловдивския районен съд започва по същество делото "Дебора"

В Районния съд в Пловдив започва по същество делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора.  След няколко неуспешни опита, днес то най-сетне стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица. Заради това са насрочени заседания и в следващите дни - 3 и 5 юни.  Делото „Дебора“ беше разпределено в..

обновено на 31.05.24 в 06:40