Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят интерактивна карта на зимните курорти и ски пистите

Пловдив е домакин на заседание на Националния съвет по туризъм. В присъствието на министър Николина Ангелкова бе направен анализ на летния сезон, където е отчетен ръст на туристите, и бяха представени очакванията от предстоящия зимен сезон.

Според предварителните заявки за летищата в Пловдив и София и информация на туроператорските фирми тази зима ще има с 5 на сто повече туристи в курортите ни, прогнозира министър Ангелкова. България ще промотира своите предимства пред останалите страни, които правят бизнес от зимните си центрове, като през ноември ще стартира 60 журналистически турове. Курортите ни ще посетят 240 журналисти от 40 държави и още толкова представители на фирми.

Гаранцията на съвпадението между рекламираното качество на предлагания туристически продукт и реалността за клиентите обясни председателят на комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Той очеща проверките да започнат още преди старта на зимния сезон и подчерта, че нарушенията намаляват.

Министър Николина Ангелкова представи и нов продукт в полза на посетителите на зимните курорти. Това е интерактивна карта на ски пистите, които ще са в различни цветове в зависимост от трудността.

Кметът на Пловдив Иван Тотев прогнозира, че тази година в града ще има 500 000 нощувки. Обърнати сме към 2019 година, когато очакваме 800 000, посочи Тотев.

В съвета по туризъм участват кметове на населени места, в които има курортни центрове, както и представители на туристическия бранш.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Филиалът на ТУ в Пловдив очаква новите си студенти

Започна приемането на документи за кандидатстване в Технчиески университет-София, Филиал Пловдив. Тази година висшето училище ще приеме 400 студенти-бакалаври в редовна форма на обучение и други 100 в задочна. Кандидатите могат да избират между 13 редовни инженерни специалности и 4 задочни. Очакванията са и тази година най-голям интерес..

публикувано на 20.06.24 в 15:01

ОбС прие декларация за връщане на Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие единодушно и с аплодисменти предложението на "Браво Пловдив" Панагюрското златно съкровище да се върне в Пловдив.  Темата обедини всички групи в общинския съвет и при гласуването нямаше нито против, нито въздъражли се.  Дебатите започнаха с изказването на директора на Регионалния археологиески музей Костадин Кисьов,..

обновено на 20.06.24 в 13:03

Липсват автобуси по шест линии в Пловдив, глобяват двойно повече за климатици

Драмата не е само с климатиците, шест линии от градския транспорт в Пловдив са разбити, сутринта от 150 автобуса са излезли 120 , съобщи директорът на общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“ Георги Стоилов, директор, като уточни, че линиите с  номера 99, 37, 29, 17, 27 и 113 работят с 85 процента от договорения брой автобуси...

обновено на 20.06.24 в 13:03

Такситата в Пловдив вдигат и дневната, и нощната тарифа

С по-високи минимални и максимални цени ще се движат такситата в Пловдив.  Промяната бе приета по време на днешната сесия на Пловдивския общински съвет с предложение, внесено от кмета Костадин Димитров, след постъпила подписка от Асоциацията на таксиметровите превовачи.  Минималната дневна тарифа вече ще е 1.19 лв., а максималната 1.80 лв./км.  Нощем..

публикувано на 20.06.24 в 13:01

Спасиха домашна кукумявка, заклещена в комин в Чешнегирово

Заклещена в комин птица от вида „домашна кукумявка“  (Athene noctua)   е освободена с помощта на експерти от РИОСВ - Пловдив.  Те реагирали на сигнал, подаден вчера по обед  на „зеления телефон“ на екоинспекцията от жителка на село Чешнегирово, общ. Садово. Тя е съобщила, че от четири дни в комина на двуетажната й къща е заседнала птица и всички..

публикувано на 20.06.24 в 11:40