Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повторно броене на места в Пазарджик заради груби нарушения

Заради груби грешки в изборните протоколи се налага повторно преброяване на няколко секции в Пазарджик, съобщи говорителят на РИК Георги Добрев:
От пазарджишките села са допуснали грешка и контролите по никакъв начин не могат да се засекат. При тази допусната грешка СИК не може да я отстрани тук и затова се наложи обратно да викаме избирателните комисии в състав, доколкото е възможно да бъдат попълнени, всичко наново се отваря, отваря се чувалът, броят се, даже едната в момента се преброява още.
Обяснението на секционните избирателни комисии за многото грешки в протоколите:
Не можахме да вникнем точно. Не беше обяснено добре в самата методика, в самият протокол там контролата, която е, не беше обяснена, както трябва. Ако бяха казали, че всеки въпрос представлява отделен избор, тогава щяхме да се справим от раз.

Същевременно, пред Радио Пловдив говорителят на 13-та РИК в Пазарджик Георги Добрев съобщи, че обработката на изборните книжа върви нормално. По думите му членовете от секционните избирателни комисии чакат на топло място, а наблизо има откъде да се снабдят със закуски и храна.

Няма никакви оплаквани, хората.....няма никакви ексцесии, незнам кой има интерес така да забулва нещата и да хвъля в пространството неща, които не са вярни, но както и да е -  винаги на всички избори ги има това. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за борба с пожарите в Средна гора проф. Христина Янчева.  В  Иван..

публикувано на 14.07.24 в 10:50

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 09:29

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14