Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето е сестра на истината

| обновено на 14.11.16 в 16:20

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров направи пред Радио Пловдив първия си коментар за избора на Румен Радев за президент. Изборът е направен и трябва да уважим вота на гражданите. 

Оттук – нататък трябва като партия да предприемем някои неща, да се анализира ситуацията и възможно най- доброто за партията да бъде направено, каза той.
 

Зико припомни, че отдръпването му от ГЕРБ е заради външната намеса в партията на хора като Методи Андреев. Ето това на тези избори се потвърди, него го няма, структурите се обаждаха на мен, а в Перущица даже и пречеше, защото е  мотивирал хората да гласуват за Трайчо Трайков. Това ли е благодарността му, че е в листата на ГЕРБ като депутат, коментира Димитров.

Съобразявам се изцяло с правителството, каквото прецени премиерът Борисов това ще предприема и аз. Ако бъде призован да си подам оставката, ще го направя и аз, добави той.

Областният управител призна, че не е очаквал такава разгромяваща загуба и обясни, че тепърва ще има анализи на изборните резултатите, които за ГЕРБ най- вероятно са следствие на допуснати комплекс от грешки. 

Каскада Въча, пътят Пловдив - Асеновград, праговете на Кричим ще остави областният управител на бюрото за довършване от наследника си.  Това са важни проекти, които трябва да бъдат продължени от следващия областен управител, стига някой да не влезе през задната врата, какъвто беше случаят с Венцислав Каймаканов, каза Зико и призова да спрем с омразата, ненавистта и отричането на постигнатото. Времето е сестра на истината, обобщи пловдивският губернатор

Не е страшно че ГЕРБ ще бъде в опозиция, партията се проверява когато е в опозиция, някои ще се огънат, други не, някои са предавали съмишлениците си, но това е животът. Аз лично вярвам на Борисов, той е причината да остана в ГЕРБ, даже на него съм му казвал, че е моята икона, декларира Здравко Димитров и обяви, че ще продължи с него. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18