Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласувалите "за" мажоритарен вот тепърва ще разберт значението му

Много хора гласуваха за Радев  като опит за възстановяване на демократичността в държавата и срещу едноличната власт на Бойко Борисов, а не защото харесват БСП или левицата, коментира резултатите от балотажа за президент Арман Бабикян, политически PR. Мисля, че дори г-жа Нинова разбира, че това не е вот за БСП, а платформа, от която стартира протестния вот на българите. 

 Като проява на здрав разум Бабикян определи последното решение на ГЕРБ да се гласува бюджета за 2017г., след като бяха заявили /Бойко Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов/, че ще го оттеглят. Обратното би означавало дестабилизация на държавата. Сега е момента ГЕРБ да покажат, дали ги интересува стабилността на тяхното управление, или просто стабилността на тяхното управление.

А за мажоритарния вот коментира, че тепърва предстои на тези, които са гласували  "за", да разберат какво всъщност са гласували. "Хората според мен, не бяха няасно за кокво точно гласуват. Сега ще разберат, че в парламента ще влязат няколко партии. Ясно кои.  ГЕРБ, БСП и  ДПС. Ако всички са съгласни с подобно разпределине в парламента, значи са гласували според своето желание. 

Предложението партийната субсидия да се намали не на един лев, както предлагаше референдума, а на нула лева, както предлага Борисов, политическият експерт обясни с голямата финансова възможност на ГЕРБ : Борисов  ужасно отдавна е във властта и ресурсите, които е акомулирала партията, са много повече от която и да е друга партия, веднага може да проведе един и два  избора и т.н. ГЕРБ е партията, която получава лихви от милионите, които са повече и от досегашната субсидия. 

Репликата на Бойко Борисов деня на балотажа за агнешките главички , Бабикян определи като опит да се търси вината за загубата в друг, а не в ГЕРБ.

Цялото интервю с Арман Бабикян е тук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари Веселин Станчев и Найден Пъджев, арестувани за документна измама с фиктивни процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.   Разследването е започнало след сигнал от пациентка, която видяла в медицинското си досие, че има рехабилитационни процедури, които..

обновено на 11.07.24 в 13:35

ДПС без Делян Пеевски искат организации в Пловдив и Смолян

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян и Младежката им организация. По- късно същата декларация бе подкрепена и от ръководствата на Движението в пловдивските общини "Марица", "Родопи", Асеновград, Сопот,  Карлово, Калояново,  Куклен и Кричим.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се проведе протест, с който  граждани поискаха оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Възобновиха чистенето на река Марица, изграждат подходи

Почистването на река Марица е възобновено след като по препоръка на еколозите беше спряно за близо два месеца,  съобщи за Радио Пловдив лесовъдът и отговорник на обекта от фирмата изпълнител Николай Талигаджиев. Той уточни, че от днес започва изграждането на подходи за влизане на техниката,  която да премахне растителноста около островите в..

обновено на 11.07.24 в 11:12
Иво Инджов

Конфликтът в ДПС се задълбочава

Началото на края в ДПС започна преди около седмица, когато станаха ясни разделителните линии между Доган и Пеевски и техните два лагера. Това коментира политологът Иво Инджов в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Според него в момента конфликтът се задълбочава и върви към окончателна развръзка, чиито контури ще бъдат очертани до края на..

публикувано на 11.07.24 в 10:49