Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Слава" открива Киномания в София и Пловдив

72 от най-добрите и нови  филми от световния афиш са включени в 30-то издание на Киномания. Откриването е тази вечер в зала 1 на НДК с новия български филм „Слава“ . Този филм открива утре и пловдивската Киномания – в Лъки Дом на киното. Екипът е същия, който създаде награждавания на много международни фестивали филм „Урок“,  и утре идва в Пловдив за среща с феновете в Лъки Дом на киното. 

 В Пловдивската 11-та селекция на Киномания, са включени последните филми на кинолегенди като Уди Алън,  Мел Гибсън, Емир Кустурица, Карлос Саура,  Педро Алмодовар,  Джим Джармъш. Ще видим звезди като Мерил Стрийп, Джеръми Айрънс, Жерар Депардийо, Никол Кидман и др. 

Повече за  кинофеста от програматора на Киномания Владимир Трифонов. Интервюто с него е  тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Писателят Николай Пеев с приказки от бъдещето

В студиото на Радио Пловдив се срещнахме с младия писател фантаст Николай Пеев, за да поговорим за неговата нова книга "Пепеляшка: окабелена". Това е четвъртата книга на автора след  „Седем писатели в Космоса“ (номинация „Еврокон“ 2022), „Интервюто“ и „Денят на инвикта“ (номинация „Любима книга“ 2016). В „Пепеляшка: Окабелена“: Домашните роботи..

публикувано на 16.07.24 в 11:55

Преге - предаване за света на книгите, 13 - 19 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 13. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Арчибалд Кронин. Дамата с карамфилите. 224 стр., 4А, Плеяда, 2024. Жоел Дикер. Истината за случая „Хари Кеберт“ 550 стр., 5А, Колибри, 2024. Тия Уилямс. Седем дни през юни. 392 стр., ок. 5А,..

публикувано на 16.07.24 в 10:03

Големите рок гласове на България звучат на Античния театър

Античният театър в Пловдив събира довечера големите български рок гласове. Концертът под надслов "Вкусът на времето" е на група „Фондацията“ и е със специалното участие на Валди Тотев, Наско от Б.Т.Р. и Славин Славчев.  Симфоничният рок концерт е  с оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.  Програмата..

публикувано на 16.07.24 в 08:45

Култът към огъня и към слънцето е универсален

"В календара думата "празник" се използва не така, както ние днес сме свикнали. Това са дните, в които хората са правели много неща, за да се предпазят - от природата, да измолят дъжд и т.н. Тези горещнинци - 15, 16 и 17 юли, са познати в чест на огъня. И неслучайно народният календар е свързан и с християнския. Това са дните, в които се почитат..

публикувано на 15.07.24 в 11:04

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24