Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Южен" ще строят нови паркинги и детски площадки, ще ремонтират улици и тротоари

За 2017 г. в район „Южен“ планираме строителство на още паркоместа, нови 3 площадки за игра, ремонт на тротоари и вътрешноквартални улици, изграждане на видеонаблюдение в 2 парка („Бели брези“ и „Райчо Кирков“). Това съобщи кметът на района Борислав Инчев в отчета си за първата година от мандата си.

В бюджета за 2017 г. са планирани 104 000 лв. за строеж на нови паркинги, 60 000 за изграждане на детски площадки, 35 000 лв. за ремонт на улична мрежа и 25 000 за тротоари, 12 000 лв. за поправка на паважни настилки. Очакваме в края на 2017 г. да бъде готово и проектирането на ул. „Даме Груев“, която е една от входно-изходните артерии в район „Южен“ и е много натоварена, коментира Инчев.

През тази година в района са изградени 3 нови паркинга, обновени са по-голямата част от зелените площи и детски площадки. Подобрена е пътната сигурност на възлови кръстовища чрез изграждането на 2 повдигнати пешеходни пътеки, предстои строежът на още 3 . До дни ще направим първа копка и на нова детска градина с 4 групи в кв. Коматево, отчете кметът на район „Южен“.

Смятаме, че „синя зона“ в Пловдив обхваща прекалено голяма площ, затова предлагаме да се раздели на „синя“ и „зелена“, съобщи общинският съветник от ВМРО Александър Сиди. В по-скъпата платена зона да попадат улици, близки до Главната, които са много натоварени 6 дни в седмицата, а в по-евтината – улици около Новотела например, които са по-отдалечени от пешеходната зона. Ще настояваме и за детайлен анализ на приходите по улици. Вероятно през следващата година цената на „синя зона“ ще се запази в размер от 1,50 лв. за час, а „зелената“ – може би ще бъде 1 лв./час, допълни Александър Сиди. 


Още от категорията

Шефката на Басейнова дирекция на съд за безстопанственост

Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева. Тя е обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в Пловдив.  Кънева бе задържана вчера в зрелищна акция на маскирани полицаи във ведомството. „На..

публикувано на 25.02.20 в 13:30

Жената, приета в инфекциозна клиника, няма коронавирус

60-годишната жена, настанена в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, е здрава. Резултатът от изследването й за наличие на коронавирус е отрицателен , съобщи пред Радио Пловдив проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той допълни, че в страната има достатъчно тестове за наличие на..

обновено на 25.02.20 в 13:31

Дъщерята и внукът на цар Киро арестувани с 2 кг хероин

Дъщерята и внукът на Цар Киро са заловени с 2 кг хероин, внесен от Турция – съобщи директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев.  48-годишната Събка и 29-годишният Георги, син на Ангел Рашков са внесли наркотика от Турция, в специално пригоден колан, носен от задържаната.  Според експерти при продажбата на хероина на улицата могат да се..

публикувано на 25.02.20 в 13:16

Обсъждат бъдещата сграда на Математическата гимназия

На общо събрание на Училищното настоятелство на пловдивската Математическа гимназия  ще бъде представено заданието за бъдещата сграда на училището.  Проектът съдържа изискванията на училището за броя на класните стаи и всички останали съоръжения, които са част от учебния процес.  След обсъждането заданието ще бъде внесено в Община Пловдив , за да..

публикувано на 25.02.20 в 09:18

Унищожават пернатите от фермите, заразени с птичи грип

От днес започва умъртвяването на птиците от фермите в Трилистник и Пъдарско, където бе открито наличие на птичи грип.  Във фермата в с. Трилистник се отглеждат над 55 000 кокошки носачки, а в обекта в с. Пъдарско - 11 600 патици.  „Трябва бързо да се справим със заразата, за да не се разпространи. За целта е забранено всякакво движение на птици..

публикувано на 25.02.20 в 09:14