Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Южен" ще строят нови паркинги и детски площадки, ще ремонтират улици и тротоари

За 2017 г. в район „Южен“ планираме строителство на още паркоместа, нови 3 площадки за игра, ремонт на тротоари и вътрешноквартални улици, изграждане на видеонаблюдение в 2 парка („Бели брези“ и „Райчо Кирков“). Това съобщи кметът на района Борислав Инчев в отчета си за първата година от мандата си.

В бюджета за 2017 г. са планирани 104 000 лв. за строеж на нови паркинги, 60 000 за изграждане на детски площадки, 35 000 лв. за ремонт на улична мрежа и 25 000 за тротоари, 12 000 лв. за поправка на паважни настилки. Очакваме в края на 2017 г. да бъде готово и проектирането на ул. „Даме Груев“, която е една от входно-изходните артерии в район „Южен“ и е много натоварена, коментира Инчев.

През тази година в района са изградени 3 нови паркинга, обновени са по-голямата част от зелените площи и детски площадки. Подобрена е пътната сигурност на възлови кръстовища чрез изграждането на 2 повдигнати пешеходни пътеки, предстои строежът на още 3 . До дни ще направим първа копка и на нова детска градина с 4 групи в кв. Коматево, отчете кметът на район „Южен“.

Смятаме, че „синя зона“ в Пловдив обхваща прекалено голяма площ, затова предлагаме да се раздели на „синя“ и „зелена“, съобщи общинският съветник от ВМРО Александър Сиди. В по-скъпата платена зона да попадат улици, близки до Главната, които са много натоварени 6 дни в седмицата, а в по-евтината – улици около Новотела например, които са по-отдалечени от пешеходната зона. Ще настояваме и за детайлен анализ на приходите по улици. Вероятно през следващата година цената на „синя зона“ ще се запази в размер от 1,50 лв. за час, а „зелената“ – може би ще бъде 1 лв./час, допълни Александър Сиди. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Марково ще се проведе общоселско събрание заради безводието

В Марково тази вечер ще се проведе общоселско събрание, на което да се обсъди проблема с недостига на вода и предлагания от ВиК режим за ползване. Като причина за безводието от водното дружество изтъкват засушаването, намаления дебит и повишеното потребление, както и това, че питейна вода се ползва за пълнене на басейни и поливане на..

публикувано на 15.07.24 в 10:46

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27