Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на Онкото най- вероятно ще запази поста си

Освобождаването от длъжност  на директора на Онкодиспансера ще бъде гласувано в четвъртък от Пловдивския общински съвет. Според предложението, което е  първа точка на дневния ред на сесията, съветниците трябва да вземат решение за прекратяването на  договора за възлагане управлението на Комплексния онкологичен център,  сключен с д-р Красимир Вальов и евентуалното определяне на  временно изпълняващ длъжността управител. Вместо ресорния зам-кмет Розалин Петков, вносител на предложението е зам.кмета по сигурността Георги Маринов, тъй като временно го е замествал. 

Няма политическо решение на групата на ГЕРБ за Онкодиспансера. Така кметът Иван Тотев коментира  искането на здравния министър Петър Москов за освобождаване на директора на лечебното заведение д-р Красимир Вальов и промяна в начина на управление на КОЦ-а. 

По думите на Тотев темата е чувствителна и в лично качество той не си позволява да взема позиция. Той обаче  допълни, че е поел ангажимент към министър Москов да запознае общинските съветници с неговото писмо, както и с медицинския одит на здравното заведение. 

Проведоха се  няколко  големи срещи между общинските съветници и различните институции, за да се запознаят всички с фактите, каза още кметът Иван Тотев. 

Припомням, че според проверката на здравното министерство налице е системна грешка в пробите на хистологичните изследвания, на база на които са извършвани операции.

Общинският съветник от квотата на Реформаторите Божидар Здравков и член на здравната комсиия към местния парламент заяви пред Радио Пловдив изразявайки личната си позиция, че няма да подкрепи внесеното предложение за освобождаването на д-р Вальов. Все още няма общо решение на групата на Реформаторския блок, но  според Здравков професионалните въпроси не трябва да се решават с партийна дисциплина. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Открива се новата спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие новата зала „Дунав“, която беше започната преди пет години, още в последните дни на мандата на бившия градоначалник Иван Тотев през 2019 година. Стойността на строителните дейности възлиза на близо 5 милиона лева.   Този проект трябваше да бъде завършен до 2020 година, но беше спиран на няколко пъти. В..

публикувано на 08.08.24 в 07:53

Лекуват в Пловдив турското семейство от катастрофата

С различни наранявания  са членовете на четиричленното турско семейство, което катастрофира  на 139 км. в пловдивския участък на АМ „Тракия“,  съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  Състоянието на едно от двете деца е по-сериозно, понеже то  е с фрактура на подбедрицата. Другите са с наранявания по главата, гръдния кош, таза и коремни травми...

обновено на 07.08.24 в 18:05

Засякоха БМВ да лети с 210 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив

На пътя Пловдив – Пазарджик лек автомобил БМВ е бил засечен с 210 км/ч, със 120 км над ограничението, съобщиха от пазарджишката полиция. Предвидената глоба е в размер на 1200 лв., а ако е повторна, санкцията ще бъде двойна, т. е. 2400 лв. В рамките само на едно денонощие с помощта на технически средства в Пазарджишка област са засечени..

публикувано на 07.08.24 в 16:01

Проф. Янчева поиска кметовете да обезопасят депата срещу пожари

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева изпрати писмо до всички кметове на общини с искане за затягане на противопожарните мерки в депата за твърди битови отпадъци и за действия по разчистване на незаконните сметища. „След пожара в депото в Цалапица е необходимо да се обърне специално внимание при експлоатацията на депата в Пловдив,..

публикувано на 07.08.24 в 15:47

Кметът отвори за ваканцията училищните дворове в Пловдив, изненада директорите

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров. Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа,..

обновено на 07.08.24 в 14:58