Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечните хитове на "Дайър Стрейтс" звучат в Колодрума на 3 декември

Истински вълшебен концерт очаква почитателите на вечната музика на „Дайър Стрейтс“ на 3 декември в зала „Колодрума“. Меломаните ще могат да чуят абсолютно автентичния звук на групата, който ще пресъздадат по време на концерта The Dire Straits Experience.

Бандата успя да запази духа на „Дайър Стрейтс“ след напускането на фронтмена Марк Нопфлър преди повече от 20 години и свирят с огромен успех пред претъпкани зали по цял свят, заявиха организаторите на концерта Мартин Стоянов и Иван Дранджийски.

Тъй като гледахме и концерти на Марк, и на "Дайър Стрейтс" в този им формат, категорично можем да заявим, че оригиналното звучене е в групата. Марк Нопфлър изпълни накрая на своя концерт след биса само 2 хита на "Дайър Стрейтс", докато бандата пази духа на групата с най-големите им хитове, подчертаха организаторите. 

Феновете ще могат да чуят всички хитове на „Дайър Стрейтс“, както и нови парчета, написани през последните години. Ще звучат и част от оригиналните китари, с които е свирил Марк Нопфлър през годините. Групата пристига в България със свой озвучител, който се грижи за оригиналния звук, и с част от инструментите си. Като истински професионалисти те имат изисквания най-вече за инструментите и звука, но държат на веганската храна и персийските килими на сцената, които създават особена атмосфера, обясниха организаторите.

Това ще бъде третият концерт на групата в България. През март те имаха много успешен концерт в Русе пред над 3000 души, част от които дойдоха с децата си. На 2 декември ще бъдат в зала 1 на НДК, а на 3 декември – в Пловдив.

Все още има билети за пловдивския концерт на The Dire Straits Experience. Те са от 35 до 50 лв. Концертът започва в 20:00 ч., а веднага след двучасовото шоу музикантите летят за Румъния, където им предстоят още 5 концерта.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Култът към огъня и към слънцето е универсален

"В календара думата "празник" се използва не така, както ние днес сме свикнали. Това са дните, в които хората са правели много неща, за да се предпазят - от природата, да измолят дъжд и т.н. Тези горещнинци - 15, 16 и 17 юли, са познати в чест на огъня. И неслучайно народният календар е свързан и с християнския. Това са дните, в които се почитат..

публикувано на 15.07.24 в 11:04

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27