Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив победи Монтана в снежен ад на "Лаута"

Локо (Пд) продължава с успешната си серия в Първа лига. Черно-белите победиха у дома Монтана с 2:0 в мач от междинния 16-и кръг от шампионата.

Така от 6 мача насам, Локомотив не познава вкуса на загубата. На другия полюс пък са в Монатана, които са на дъното на класирането.

С днешния успех, пловдивчани изместиха Дунав и ЦСКА-София, за да заемат 4-ото място в класирането, но преди изиграването на другите мачове от кръга. Днешната среща на "Лаута" се игра при много трудни метеорологични условия. През цялото време над терена се сипеше обилен сняг, който сериозно затрудни двата тима.

Срещата започна трудно и за двата тима. Към 10-ата минута теренът вече беше заснежен и това попречи сериозно на играчите. Двата тима трудно привикнаха с тежкия терен, което сериозно им попречи при точността с пасовете.

В 28-ата минута падна попадение. Веселин Марчев бе оставен непокрит след изпълнение на корнер и играчът на Локомотив засече с глава, за да влезе червената топка в мрежата на гостите за 1:0.

Минута преди края на първата част, Камбуров се отличи с голяма пропуск. Мартин Камбуров изскочи сам срещу вратаря Христо Иванов, който излезе бързо и успя да отбие с една ръка над вратата неговия удар.

 На полувремето националът Мартин Райнов замени младия Ияд Хамуд. През втората част гостите владееха инициативата и упорито търсеха попадение.

В 64-ата минута Сергей Георгиев остава сам срещу вратаря вдясно, избра да подава, но Атанас Илиев би слабо и двама защитници спряха топката пред голлинията, за жалост на гостите. Въпреки натиска на Монтана, Локомотив вкара нов гол. В 83-ата минута Мартин Камбуров удвои резултата след двойно подаване с Бакалов. Така нападателят отбелязва 10-ия си гол в шампионата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36