Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анастас Константинов показва уникалната си картина "Планетарен прах"

| обновено на 02.12.16 в 15:02

Художникът Анастас Константинов открива своя изложба живопис в студиото на галерия „Анастас“ в Стария град. Тя носи името „Новият шедьовър на Анастас“.

В центъра на експозицията е картината „Планетарен прах“, която художникът е рисувал една година.

В нея са кодирани послания от различни цивилизации и космическо светоусещане. Картината е в голям формат над два метра.

Останалите 15 картини са наречени „Танц“. Те са малък формат, ефирни, като изпети на един дъх, с много светлина и нежност, казва Анастас, който рядко показва свои картини в Пловдив и България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Спаска Попова представя "България в мен“

Премиера на книгата пътепис „България в мен“ на Спаска Попова ще се състои тази вечер от 18 ч. в пловдивското читалище „Алеко Константинов“.   Авторката и творбата й ще бъдат представени от Иван Христов, а водещ на литературното събитие е Елена Диварова. „Пловдивската поетеса Спаска Попова издаде своята пътеписна книга „България в мен”. Още..

публикувано на 25.09.24 в 07:19

Фестивал Тракийски Мистерии с богата програма в Пловдив

На 29 Септември в Пловдив предстои грандиозна кулминация и финал на издание 2024 на Фестивал Тракийски Мистерии. Фестивал Тракийски Мистерии е първият проект в страната ни, който реализира мащабна образователна инициатива без аналог, като чрез преживяване и изкуство се предават знания за различни епохи и основополагащи за родовата ни памет..

публикувано на 25.09.24 в 07:02

"Аспект" представя творби на Цвета и Чавдар Вълови

Галерия „Аспект“ представя съвместна изложба на талантливото семейство Цвета и Чавдар Вълови под мотото „Като спомени от приказки“.  Авторите са подбрали 25 картини в смесена моливна техника и акварел, подготвени специално за изявата им в пространството на галерията.  В нея Чавдар Вълов показва свои творби за трети път. Почеркът му е деликатен и..

публикувано на 25.09.24 в 06:44

Пловдив се включва в инициативата „Нощ на литературата“

Европейската инициатива „Нощ на литературата“ стартира за тринайсти път в 10 населени места в България. Нетипични за литературата пространства в София, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пловдив, Русе, Силистра и село Чавдар ще се превърнат в „читателски гнезда“ само за броени часове. В продължение на малко повече от три часа там..

публикувано на 25.09.24 в 06:40

Фотографът Минко Михайлов разказва за Куба в снимки

В Дома на културата „Борис Христов“, тази вечер ще бъде открита изложбата „Куба на фокус“  на фотографа Минко Михайлов. Предстои едно вълнуващо пътуване, което ще потопи публиката в магията на тази уникална карибска страна, уловена през обектива на един от най-добрите български фотографи. Чрез серия от вдъхновяващи снимки, фотоизложбата разкрива..

публикувано на 24.09.24 в 11:51