Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тричленно семейство бе открито мъртво в Куклен, прокуратурата образува досъдебно производство

| обновено на 09.12.16 в 15:55

Възрастна жена на 81 години, нейната дъщеря на 52 и син на 50 години са открити мъртви в дома им в град Куклен. Смъртта им потвърди кметът на общината Мария Белчева, която заяви, че местните жители са в шок от трагичната вест.  Телата на тримата са открити, след като социален работник посетил дома им, тъй като два дни не получили храната си от социалната трапезария. 

Полицията разследва причината за смъртта на тримата. По неофициални данни по телата на тримата няма следи от насилие. Всички други факти около смъртта на семейството са от компетенцията на полицията и прокуратурата – подчертават от общината. 

Районна прокуратура-Пловдив вече образува досъдебно производство, по което се извършва разследване за причините за смъртта на тричленното семейство от Куклен.

В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия. Извършен е оглед на местопроизшествие, както и допълнителен такъв, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицинска и химическа експертизи, иззети са веществени доказателства.

Синът и дъщерята са били с психически увреждания, а майката трудно подвижна поради напредналата възраст. Тя е получавала пенсия. Синът е имал експертно решение на ТЕЛК с диагноза "Олигофрения, тежка дебилност с психомоторна забавеност". Получавал е социална пенсия и интеграционни добавки. Дъщерята до преди четири години също е била с решение на ТЕЛК за психично заболяване,но след изтичане на срока му, е отказала да се яви за преосвидетелстване. Живеели са в собствена двуетажна къща , където са открити телата на тримата. Семейството е ползвало обаче, само  една стая на първия етаж при изключително лоши хигиенно-битови условия, уточниха още от Община Куклен.

Кметът на Куклен Мария Белчева разказа, че през месец юни тази година са постъпили сигнали за влошаване на хигиенните условия в дома на починалото семейство. Сигналите са дали повод общинската администрация да окаже социална подкрепа на семейството и да изиска информация от отговорните институции за допълнителна помощ.  Извършена е проверка от Дирекция Социално подпомагане-Родопи и  е изготвен подробен социален доклад и план за социална подкрепа на лицата, с цел осигуряване на ежедневните им потребности и повишаване качеството им на живот.

Семейството е било включено в програмата за безплатна храна, домът е почистен от служители на общината, предоставени са нарязани и подредени дърва за огрев, организирана е и кампания по събиране и даряване на дрехи. Допълнително в жилището са доставени легла и е инсталиран бойлер с батерии за топла и студена вода. Съдействано е и за получаването на социални помощи. Те са били включени и в програмата за хранене на социално слаби семейства. 

За съжаление, семейството е отказало да използва услугите на социален асистент. Починалите са живеели в собствена къща. 

Община Куклен ще поеме разноските по погребението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10

За час "Чистота" глоби деветима на Малката главна

Глоби в размер 450 лева наложи само за час екип на общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив. Деветима граждани са санкционирани заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.  При проверка на ул. "Райко Даскалов" ( Малката Главна ) те са хванати да изхвърлят хранителни остатъци, кашони и други отпадъци в контейнерите за смесен битов..

публикувано на 10.07.24 в 15:23

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51