Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската прокуратурата с благотворителен базар за Коледа

Районна прокуратура-Пловдив организира Коледен благотворителен базар на картички, изработени от децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“.

Инициативата се провежда заедно с доброволци от Националния алианс за работа с доброволци. Кампанията се провежда за трета поредна година по инициатива на районния прокурор Гергана Мутафова.

Магистрати и съдебни служители имат възможност да закупят ръчно изработените празнични картички с различни цветни апликации и послания за Коледа и Нова година. 

Събраните средства ще бъдат предоставени на Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ в Пловдив и ще послужат за продължаване на дейността на арт клуба на децата.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлово стартира работа по проекти за близо 19 млн. лева

Община Карлово започва реализацията на четири проекта, чиято обща стойност е 18 792 400 лева.  Проектите са за строеж на нови сгради за културна дейност в селата Климент и Христо Даново, основен ремонт на 10 улици в Карлово и изграждане на нова многофункционална спортна зала „Васил Левски“ на стадиона в общинския център. Стартирането на проектите..

публикувано на 05.09.24 в 13:58

Ремонтите по ул. "Царевец" се преместиха в нов участък

От днес е затворена улица „Царевец“ в участъка между ул. „Йордан Гавазов“ и Пещерско шосе, съобщи във фейсбук страницата си кметът на район "Западен" Тони Стойчева.  В отсечката, която досега беше проходима, продължават строително-ремонтните дейности по проекта на община Пловдив за реконструкция на пътната артерия. Обходният маршрут  е през улиците..

публикувано на 05.09.24 в 13:56

Отново агресия между шофьори

Моторист счупил страничното огледало на лек автомобил и ударил шофьора на колата на борсата в Първенец, съобщиха от полицията.  Полицейската проверка установила, че до агресията се стигнало след скарване между двамата.  Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление на полицията за хулиганство, а 25-годишният моторист е задържан..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово. Продължава гасенето на пожара край Белово Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56