Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна изложба на арт-школа ‘’Царевична шума’’ в Културния център на Радио Пловдив

Икони, абстрактни пана, фигури и кукли от царевична шума, ще могат да видят любителите на изкуството във фоайето на Радио Пловдив

| обновено на 19.12.16 в 10:13

В навечерието на Коледните и новогодишни празници, млади творци от арт школата по ‘’Царевична шума’’ в Куклен, ще представят икони и пана, изработени от царевична шума. 

Откриването на изложбата ще се състои на 19.12. 2016 г. от 17:30 във фоайето на Радио Пловдив.

Изложените експонати са дело на ученици от 4 до 10 клас от арт школа ‘’Царевична шума’’ към Сдружение ‘’Духовно огледало’’ с ръководител Маргарита Момчилова. 

За трета поредна година школата използва иновативни арт техники за обучението на учениците от Куклен и развива техните творчески умения за работа с различни еко материали. Сред палитрата от художествени произведения, посетителите на изложбата ще имат възможност да видят икони, абстрактни пана, кукли и много други експонати.

СнимкаШколата осъществява своята дейност, като част от програмата за социално партньорство между Община Куклен и КЦМ 2000 АД.

Организатори на изложбата са КЦМ 2000 АД, Община Куклен и Сдружение ‘’Духовно огледало’’, с любезното съдействие на Радио ‘’Пловдив’’ .

Жителите и гостите на гр. Пловдив ще могат да се насладят на експонатите до края на Новогодишните празници. 

Снимка

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Дойкин-Кърпаров квартет“ в Първо студио на Радио Пловдив

Двама удивителни български джаз музиканти със световна кариера пристигат в Пловдив за концерт на Eastern Passage Doykin & Karparov Quartet. в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е част от платфомата "Камерна сцена Пловдив" и ще е на 3 август, събота, от 20.00 часа.  „Дойкин-Кърпаров квартет“ е съставен от музиканти със световна кариера: Асен..

публикувано на 30.07.24 в 11:50
Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен  олимпийски шампион

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.  Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

По традиция в рамките на „Пловдив чете“  литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа.  Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който..

обновено на 15.06.24 в 12:12

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20