Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

80 % от общинските болници са във финансова криза

д-р Неделчо Тотев
Снимка: Радио Стара Загора

Обобщаваме 2016 година за нас пациентите и за лекарите.

Защо и през 2017 г. ще има опасност от масово изпадане на лечебни заведения във финансова несъстоятелност, казва д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници в България.

Както вече е известно от НЗОК намалиха болнични лимити за декември.

Факт е че много лекари напускат страната, ще продължава да се чувства глад на лекари, както и на медицински сестри. Изпращаме тежка година, подобна на предходните три години, каза д-р Тотев.

По думите му през последните месеци стана неприятен инцидент що касае работата в Онкодиспансера в Пловдив. Едни единични случаи бяха представени като масова практика и това накърнява работата на колегията, смята д-р Неделчо Тотев.

Той посочи, че като цяло всички общински болници у нас изпитват много сериозни финансови липси. Това е така заради лимитите, ограничени сериозно от Касата в последните няколко месеца.

Д-р Тотев каза: Искрено се надявам да има протести през 2017 година, за да могат лекарите да изразят своята позиция по категоричен начин. Преговорите са първото нещо, с което ще стартираме, разбира се през януари.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18