Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фирма съди община Пловдив за над 800 000 лв.

Фирмата, ремонтирала "Четвъртък пазара", съди община Пловдив за неизплатени средства в размер на 818 445 лева. 

С парите "Евроремонтстрой" ЕООД е изградила бетонова подпорна стена, която не е одобрена и съответно не е платена от общината, която е възложител на проекта, обясни директорът на правната дирекция Илиан Иванов. 

След старта на ремонта геоложки изследвания установили, че земната маса не би издържала конструкцията, затова и фирмата сама е преценила да изгради укрепваща плоча. 

От цялата документация обаче е видно, че общината не е се е съгласила с измененията на проекта, а укрепителните дейности са били по преценка на "Евроремонтстрой", обясни юристът. 


Още от категорията

КПКОНПИ заведе иск срещу бивш гл. архитект на Пловдив

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество внесе в Окръжен съд – Бургас искова молба срещу бившият главен архитект на Пловдив Юлияна Петрова. Искът е на стойност 324 292, 62 лв., като в него са включени и 1 недвижим имот и 2 автомобила.  Проверката срещу Петрова, която бе на поста от 2017 до 2020..

публикувано на 13.05.21 в 15:40

Очакват се първите количества компост от био отпадъци

До месец Пловдив ще има първите количества компост, получен от инсталацията за биоразградими отпадъци. Това стана ясно след инспекцията на кмета Здравко Димитров на площадката, на която се преработва окосената трева и листна маса от санитартата сеч в града. Полученият компост ще се влага  като подобрител на почвата при развиване на зелената система...

публикувано на 13.05.21 в 15:13

Ремонт ограничава движението по пътя за Кръстова гора

До 20 май, от 7 ч. до 18 ч., ще се ограничава движението по пътя  Югово - Лъки - Здравец, по който се пътува до Кръстова гора.  Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с. Здравец. В неделя – 16 май, ще се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора...

публикувано на 13.05.21 в 13:13

Обявиха първото класиране за детските градини в Пловдив

88% от децата, които кандидатстват за първа група в детските градини на Пловдив са приети по първо желание. Според резултатите от обявеното днес първо класиране свободните места са 2043, а от желаещите 2456 деца 1885 са приети. До 25 май родителите на класираните деца трябва да представят необходимите документи в детските градини, в които са..

публикувано на 13.05.21 в 13:10

Иво Лудия, убил трима на Околовръстното, под гаранция от 20 000 лева

Апелативен съд в Пловдив отмени взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иво Даскалов - Лудия и му определи „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. Иво Даскалов е обвинен за тежката катостроф на Околовръстното шосе, при която на Великден загинаха трима души.  Делото днес се разгледа на изнесено заседание..

публикувано на 13.05.21 в 13:03