Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимни условия по пътищата

| обновено на 06.01.17 в 06:51

Повече от 35 см достигна снежната покривка по високите части на Смолянска област. Снеговалежите в планинската област продължиха през цялата нощ и снежната покривка е между 5 и 35 см., по данни на Областното пътно управление в Смолян. Към този час няма затворени пътища. 90 броя специализирана техника почистват и опесъчават основните пътища в региона. Въведени са ограничения за движение на товарните автомобили над 12 тона за цялата Смолянска област. През изминалата нощ няма тежки инциденти заради обилния сняг. 

Едно пътнотранспортно произшествие е станало по пътя Доспат – Борино с материални щети. Движението в планинската област се извършва при зимни условия. От пътното препоръчват на водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

Слаб сняг вали в Пловдив. Натрупаната покривка е около 10 см„ Температурата е около 0 градуса. Основните улици и булеварди са почистени.

На територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места. Всички пътища са мокри, но обработени, почистени и проходими при зимни условия.

Образуваната снежна покривка в региона е тънка и не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение. Необходимо е шофьорите да се съобразят със зимната обстановка, да шофират със съобразена скорост и дане предприемат пътувания без да са подготвилиавтомобилите си за движение при зимни условия.

Три села в община Хисар са с прекъснато електрозахранване. Това са Беловица, Красново и Мало Крушево. В момента екипите наEVNработят по отстраняване на аварията.

От НИМХБАН - Филиал Пловдивсъобщиха, че през деня температурите ще се понижават, като към 14.00 часа ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса. Ще се създадат условия за навявания, виелици и на места снежната покривка ще достигне между 30 и 50 см. В следобедните часове на 06 януари в западните и централните райони валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. В югоизточните райони ще остане облачно с преваляване от сняг. В западните и централните райони вятърът ще е умерен от северозапад, а в югоизточните – силен северозападен.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по АМ "Тракия"  в областите София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

АМ "Марица" в област Стара Загора и Хасково. Движението на тежкотоварни автомобили по път II-37 Пещера-Батак-Доспат е ограничено, а леките автомобили да се движат задължително с вериги.

Влаковете Бургас-София и София-Бургас минават през Стара Загора, а не през Карлово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34