Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет прави подарък за 300 000 лева на ФК "Ботев" и "Локомотив"

Близо 300 000 лева ще се опростят като дължими концесионни такси на двата футболни клуба на Пловдив –„Локомотив“ и „Ботев“. Това ще стане на сесията този четвъртък в последна точка от дневния ред. 

Съветниците се очаква да гласуват почти без възражения предложението на 12 техни колеги от различни политически групи в местния парламент.

Спас Гърневски от ГЕРБ каза, че в по –тежко финансово положение е ФК „Ботев“, защото ако не намерят спонсор има реална опасност да останат без лиценз, освен това стадион „Ботев“ остава незавършен.

Общинският съветник Николай Бухалов каза, че спортът в Пловдив е в трудно положение и с това предложение ще се помогне за финансовото оздравяване на родния футбол.

От опозицията също са солидарни с погасяването на дълговете на футболните отбори.

Иван Петков от БСП каза, че е получил предложението от Атанас Узунов от ГЕРБ, който е и в ръководството на „Локомотив“. Мисля, че е редно общината да помогне на двата най-големи клубове, смята Петков. Той  смята, че трябва да се обсъди намаляване на таксите, които плащат двата клуба към общината. Той даде за пример „Лудогорец“ - Разград, където е гласувано да се плаща такса само от 17 000 лева към общината. 

Розалин Петков, изпъляващ длъжността кмет на Пловдив посочи, че това предложение ощетява финансово общината, но след като представители на всички политически партии в общинския съвет го подкрепят общината ще се съобрази с решението.

Днес в общината се гледат бюджетните прогнози при районите, като само два от кметовете са внесли своите предложения за 2017 година и проектите, които ще се изпълняват след гласуване на бюджетната рамка на Пловдив на 26 януари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34