Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова отпадна в Мелбърн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова допусна загуба в първия кръг от "Откритото първенство на Австралия" от полякинята Агнешка Радванска с 1:6, 6:4, 1:6 и отпадна от по-нататъшната надпревара при жените. Пловдивчанката започна бойно срещата и си взе подаването за 1:0, но последваха шест последователно загубени гейма /три пробива от тях/ и първия сет приключи за представителката на Полша за 28 минути игра. Втората част стартира с пробив на Пиронкова, която го затвърди за 2:0, след което последваха взаимно спечелени подавания от страна и на двете съпернички. При 5:4 Цветана пропусна първия сетбол, но нямаше проблеми при втория и затвори частта с 6:4 след 46 минути.

Радванска си взе подаването за 1:0 в третия сет и направи решителен пробив за 2:0, което оказа сериозно влияние върху играта на пловдивчанката, а много скоро полякинята поведе с 4:0. Пробив на Цветана за 1:4 върна за малко нашите надежди, но нови два успеха на Радванска й помогнаха да затвори мача с второ 6:1 за половин час игра. Така полякинята записа десети успех срещу българката от 13 мача, която миналата година се наложи над Радванска на осминафиналите на "Ролан Гарос" в Париж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16