Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо за годината заседание на местния парламент в Пловдив

| обновено на 19.01.17 в 10:07

Предложение за опрощаването на задълженията на футболните клубове „Ботев – Пловдив“ и „Локомотив – Пловдив“ ще обсъди на днешното си заседание Пловдивският общински съвет.

„Локомотив“ дължи на общината 140 000 лева по договора за концесия на подлеза при Централна гара. „Ботев“ пък е натрупал такси в размер на 120 000 лева от концесията за стадион "Христо Ботев". Сметките на двата отбора дори бяха за кратко запорирани заради тези задължения преди Нова година. От община Пловдив обаче вдигнаха запора, за да могат двата клуба да функционират нормално и да осъществят плановете си за зимна подготовка и селекция според възможностите си.

На сесията си днес местният парламент ще одобри и две споразумения, свързани с тазгодишното домакинство на Пловдив на Световното първенство по гребане за младежи до 23 години.

Снимка

Приемането на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2017 година е друга точка в дневния ред на общинските съветници.

Те ще решават и за обявяването на два търга за отдаването под наем на площи от общинската поликлиника в "Тракия" - ДКЦ – 5. Местният парламент ще одобри и предоставянето директно, без търг, на двуетажната къща на ул. "Д-р Стоян Чомаков" 9 в Стария град на Регионалната занаятчийска камара. Наемът ще е за пет години с месечна цена 230 лева с ДДС. Ще се гласува и решение за предоставянето на етаж от къща на ул. "Мартагон" 1 в район "Централен" на фондация "Безсмъртният полк", представлявана от Павел Иванов.

Съветниците ще обсъдят още Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги. Тя регламентира поскъпване на билета за Природонаучния музей с един лев. Така възрастните ще плащат 5 лева, а студентите и учениците – 3 лева, вместо досегашните два. За посетителите на музеите в Стария град се въвеждат и фамилни билети от 10 лева за родители на деца до 16 години. Въвеждат се и комбинирани билети от 15 лева за посещение на пет обекта по избор. С 300 лв се повишава  наемът на Античния театър за концерти и става 2 700 лв. Поскъпват и наемите за залите в Градския дом на културата, като за зрителната зала вече ще се заплащат 70 лева, вместо досегашните 50.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11