Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Герджиков е служебен премиер, Пламен Узунов оглавява МВР

| обновено на 24.01.17 в 19:54
Снимка: БГНЕС

Проф. Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер. Тази вечер президентът Румен Радев издаде указ за разпускане на парламента на 27 януари и и насрочване на предсрочни парламентарни избори на 26-ти март. С втори указ за служебен министър - председател Радев назначава бившия председател на Народното събрание в мандата на НДСВ.

По- рано днес на "Дондуков"2 се проведоха консултации и разговори на държавния глава с евентуалните членове на служебния кабинет.

Сред тях беше бившият директор на пловдивската полиция Пламен Узунов, който най- вероятно ще оглави МВР.  Досегашният заместник - министър на финансите Кирил Ананиев, ще наследи Владислав Горанов. В президентството бяха  още актьорът Рашко Младенов, посланикът ни в Берлин Ради Найденов, бившият заместник - социален министър Гълъб Донев. По непотвърдена информация здравен служебен министър ще стане Илко Семерджиев, който оглавяваше ведомството по времето на Иван Костовв. 

Пламен Узунов подаде оставка през 2015-та година след като негови подчинени прикриха Милан Дивеков, който уби с автомобила си пешеходец на зебра и след негативна оценка от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Катастрофата с фатален край стана на 12 август в квартал "Кючук Париж". Прокуратурата обаче не е била уведомена по надлежния ред за произшествието. 

Дивеков не е бил задържан за 24 часа, а само призован устно от разследващия полицай Табаков за свидетел на следващия ден. Служителите на МВР не са предприели никакви действия за установяване на самоличността на свидетелите на фаталната катастрофа. 

Не е била назначена и автотехническа експертиза. Прокуратурата е установила, че виновният шофьор има пет влезли в сила акта и 3 глоби с фиш, от които нито една не е изплатена, но не му е отнет талонът за управление. Узунов беше назначен от правителството на Пламен Орешарски. Снимка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голям пожар в завод за отпадъци в Царацово

Предприятие за отпадъци гори край село Царацово. Районът е отцепен. Черните облаци дим се виждат в Пловдив и от АМ "Тракия".

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57

Пловдив е готов за срещата "Ботев" - "Панатинайкос"

Пловдивската дирекция на вътрешните работи увери, че е създала необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението за футболната среща между отборите на "Ботев" и "Панатинайкос", която ще започне утре в 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Преди, по време и след приключване на мача полицейски патрули ще следят за..

публикувано на 31.07.24 в 16:05

Вандали прерязаха въже на детска катерушка в Стамболийски

Неизвестни вандали са срязали въже на носещата конструкция на една от детските катерушки в екопарка в Стамболийски. При огледа е установено, че са прекъснати умишлено почти всички пластове на въжето непосредствено преди вътрешните метални нишки. В Стамболийски откриха общински екопарк Кметът на общината Петър Неделев обясни, че..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07