Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническото осигуряване на изборите в Пловдив ще струва 130 000 лева

130 хиляди лева са необходими за техническото осигуряване на изборите за народни представители в Пловдив, съобщи секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

Сумата е за тонери, подмяна на ксерокси  и хартия за публикуване на списъците, канцеларски материали за секционните избирателни комисии, но не включва възнагражденията на членовете им. План-сметката е съобразена е с нуждите на всеки район и е изпратена е до областния управител. Не винаги се отпуска максимумът на планираната сума и в зависимост от одобрените пари, разходите ще се редуцират, уточни Топчиева.

Сформира се екип в общината, който да координира връзката между областната администрация и Министерския съвет.

Не се очаква  промяна в броя на основните секции в Пловдив и те остават 459, както при президентските избори. Болничните секции се образуват до 48 часа преди деня на изборите.

До 11 март хората с увреждания могат да подават заявления за гласуване в подвижни избирателни секции. Тази дата е и крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес.

Все още няма яснота за машинното гласуване и дали то ще бъде в повече от 20-те секции, които бяха оборудвани с необходимите машини в район „Централен“.

Местата за поставяне на агитационните материали ще бъдат обявени на 23 февруари.

Обработката на материалите от СИК-овете отново ще бъде в Панаира, но все още не ясно дали за целта ще бъде осигурена най-голямата палата. Водят се разговори в тази насока, тъй като за края на март там има планирани събития. 

Извървели сме цялата процедура и мисля, че можем да се справим дори по-добре от предишните избори, заяви Топчиева. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50