Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата е превела парите за подготовката на Пловдив за ЕСК

Опитах се максимално да помагам на Пловдив като народен представител, коментира часове преди отчета си пред граждани Славчо Атанасов – депутат от ПФ. Той посочи, че доказателство за думите му е фактът, че почти всички питания, които е отправил от парламентарната трибуна, са свързани с града.

Частично съм удовлетворен от направеното, защото правителството неочаквано подаде оставка и една част от нещата не успях да свърша. Според мен този кабинет имаше още живот, каза още той.

Като председател на парламентарната комисия по култура и медии той заяви, че държавата е превела средствата на Пловдив, необходими за подготовката на града като Европейска столица на културата. Нашият кмет обаче ги е използвал за клетки за Зоокъта, който се оказа незаконен, коментира Атанасов. 

По думите му разследването срещу кмета Иван Тотев ще повлияе на развитието на града. По думите му толкова сериозно обвинение досега не е повдигано на пловдивски кмет. Според него Пловдив закъснява с подготовката за домакинството през 2019-та година като ЕСК. Славчо Атанасов смята, че трябва да се търси помощта на правителството и всички институции, за да се представят достойно след 2 години, както  общината, така и държавата.

Той повтори и позицията си, че в спора между БНР и „Музикаутор“ е на страната на Радиото. Мисля, че при новото правителство и парламент този казус трябва да бъде разрешен. Заставам зад БНР, защото не бива да бъде изнудвано, коментира доскорошният председател на комисията по медии и култура в НС.

Той не скри задоволството си, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов го е посочил като водач на кандидат – депутатската листа на обединените патриоти и предположи, че подобно ще е решението на Валери Симеонов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазарджик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51