Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пехливани сблъскват мишци за голямата награда - виторог овен в Асеновград

С традиционните „пехливански борби”  и народно веселие в Асеновград честват Трифоновден. 

Атракциите започват от 10 часа в едноименната местност над града, близо до параклиса "Свети Трифон", където ще бъде отслужена празнична литургия. 

Кметът на Асеновград ще връчи голямата награда - 100-килограмов овен на победителя в борбите, за останалите са осигурени парични награди. 

Вчера бяха определени тазгодишните победители в юбилейното 25-то издание на конкурса за най-добро домашно вино в Асеновград.60-годишният асеновградчанин Иван Чохаджиев стана победител в конкурса. Той участва за първи път в престижната класация и грабна първото място с вино Мерло. Най-добрият майстор винар е собственик на фирма за производство на мебели, а тайната на хубавото вино е наследил от своя баща.

Наградата на публиката тази година спечели миналогодишният фаворит в надпреварата Ангел Костадинов с асеновградски Мавруд.

В тазгодишната станимашка Винария участваха 70 майстори винари от цялата страна. Призът за най-добро домашно вино за участници извън община Асеновград бе за Цанко Цолов от София с купаж от Кабелне Совиньон и Рубин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 11:39

"Оранжев код" за Пловдив и Пазарджик

"Оранжев" код за опасно горещо време е обявен в 10 области на страната, а "жълт" за 14. Максималните температури в Западна и Централна България ще са в интервала от 32 до 39 градуса. Днес ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места там ще..

обновено на 14.08.24 в 11:06

Десетима мотористи санкционирани при полицейска проверка

Десетима мотористи са санкционирани при полицейска проверка в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР. Тя е осъществена е от 21 ч. в неделя, 11 август, до 1 ч. в понеделник, 12 август, от служители на секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ и  колегите им от Първо и Пето районни управления на възлови кръстовища и..

публикувано на 14.08.24 в 11:06

В Широка лъка почитат героите от войните

С тържествена заря-проверка село Широка лъка ще отдаде почит на героите от войните, а на следващия ден, когато е църковният празник Успение на Пресвета Богородица ще се отбележи 190-ата годишнина на едноименната църква в селото.  Двете събития се отбелязват в последователност от осем години, когато в селото е поставен барелеф на ген. Калин..

публикувано на 14.08.24 в 07:35

Чергов напуска шефския пост в Пловдив, МВР министърът поиска още три оставки

Една подадена и три поискани оставки – това е резултатът от посещението на вътрешния министър Калин Стоянов в областната дирекция на МВР-Пловдив след като вчера 7- годишно дете застреля баща си Николай Филипов, който е полицески инструктор по стрелба в сградата на специалните сили.  Стоянов заяви, че оттегля искането си за оставка на..

обновено на 13.08.24 в 17:30