Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От заплатите си кметът и вицекметът на Девин купуват лекарствата в Спешното

Кметовете на община Девин Владимир Даскалов и неговият заместник Владимир Солаков даряват всеки месец лични средства за лекарства на Спешния център в града. Те взели решението, след като били информирани, че има недостиг на медикаменти за Спешния център в града.


Владимир Солаков заяви, че ръководството на Центъра е обяснило, че не им достигат  лекарства, медикаменти, които касаят най-вече спешните случаи. Получават се  ситуации, когато пациент се докарва при тях по спешност, трябва определен медикамент късно вечерта, нямаме денонощна аптека в града, не може и да се купи отнякъде, каза заместник - кметът. 

Търсихме най-различни варианти, правихме няколко инициативи еднократно да събираме дарения от фирми, от хора от града, но всеки път това се оказва трудно, не навреме и затова решихме да отделяме част от заплатите ежемесечно и по тяхна заявка в рамките на определена сума да закупуваме медикаменти, които са им необходими и да им ги даряваме, за да поддържат най-основните за тях неща, добави той. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48