Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реални субсидии за виртуални овце получавали в община Стамболийски?

За случаи на неправомерно получени евросубсидии за отглеждане на овце в община Стамболийски съобщи заместник-председателят на Общинския съвет Атанас Мавродиев. 

Росен Нихтянов от село Йоаким Груево е взел 20 000 лева субсидии за ползвани 300 декара пасища за 50 овце за 2015г, за 2016г. декларира, че отглежда 100 овце и съответно получава още 200 декара. Нихтянов, който е брат на кмета на селото  - Наум Нихтянов, е подписал петгодишен договор, според който би получил общо около 250 000 лева неправомерно, твърди Мавродиев. Според него Нихтянов не се занимава с животновъдство, а е автоинструктор. 

Подобни злоупотреби има и в село Три водици, където е замесен и кметът Симеон Димитров, каза фермерът от селото Благой Илиев. 

Схемата, според тях, се получава с подкрепата на шефа на общинската служба по земеделие Ангел Личев. 

В същото време -  според Мавродиев, са ощетени животновъди с реална дейност. Мавродиев смята, че вече няколко години не получава субсидии за обработваните от семейството му около 5000 декара именно заради това, че се противопоставя на Личев. 

От БАБХ, от Икономическа полиция и от прокуратурата не са реагирали на сигналите, които са изпращани до тях в продължение на година. 

Затова ощетените са направили подписка и подготвят протест пред Областната служба по земеделие в Пловдив.

Общинските пасища и мери се раздават от община Стамболийски, каза за Радио Пловдив в отговор на обвиненията Ангел Личев. Председател на комисията по раздаването последната година бе съпругата на г-н Мавродиев, допълни Личев. Самият той е бил само член на тази комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09

Пожарът край Отец Паисиево се разраства

Сложна остава обстановката в Средна гора  край калояновскто село Отец Паисиево. Пожарът  е обхванал 9 хиляди декара и е на четири фронта. С тежка техника се правят просеки, за да не се разпространи огъня и да навлезе в селото, както и в по-голям периметър, за да бъдат защитени карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Пожарът край Стрелча е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран. Продължава прокарването на просеки и неутрализирането на локални огнища. В момента на терен са над 100 души, огнеборци, лесничеи и доброволци.  Ограничаването на огъня, с тежки машини, продължи през цялата нощ. Следствие на голямото движение на тежка техника, днес се повреди главния водопровод на Стрелча...

обновено на 17.07.24 в 12:14

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство се включват военнослужещи. При необходимост в гасенето ще действат..

обновено на 17.07.24 в 12:01

Червен код за жега до 43 градуса

Много горещо време и прогноза за достигане на максимални температури до 43 градуса дава Националният институт по метеорология и хидрология за днес, 17 юли. Обявен е червен код за екстремни температури за почти цялата територия на страната. Следобед на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 17.07.24 в 08:51