Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромката, удушила бабата в Дълбок извор заради 5 лева, остава в ареста

Тя никога не е стъпвала в училище, но познава парите

| обновено на 03.02.17 в 14:08


Ромката Донка Петкова, удушила старицата в с. Дълбок извор на 1-ви февруари, остава в ареста. 

Решението е категорично, заради наличието на всички основания за това, изтъкна съдебният състав. 

37-годишната убийца е осъждана шест пъти за кражби и грабежи, като по една от присъдите е лежала 7 години в затвора. Преди няколко години в Чирпан, тя също е направила опит за убийство на ограбена от нея възрастна жена.  

Жестокото престъпление в с. Дълбок извор преди дни е извършено заради пет лева, стана ясно в съдебната зала. 

Ромката понякога помагала в домакинството на 84-годишната Иванка Кукова, която и давала дребни суми, храна или дрехи. Във фаталния ден обаче,  Донка се вбесила от това, че не получила очакваните пет лева и от ярост  удушила старицата. След това изтръгнала обеците от мъртвата, опаковала в голям сак чаршафи, дрехи и килими, които оставила на двора, прибрала се за малко, но бързо се върнала и спокойно отнесла открадното. 

Именно това хладнокръвно поведение и лекотата, с което е извършено убийството, говори за съзнателните и действия,  изтъкна съдията и наложи като единствено подходяща  най-тежката мярка за неотклонение.  

Служебният защитник на Донка заяви, че ще обжалва решението с искане за домашен арест. Освен това, той ще поиска психологическа експертиза, тъй като според него, убийцата не осъзнавала съвсем ясно стореното от нея, което може да  говори за психични отклонения.

За това престъпление  НК предвижда  „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години,  доживотен затвор или доживотен затвор без право замяна. 

Донка никога не е ходила на училище.  Изгонена от предишния си съпруг, досега е живяла на семейни начала с нов интимен приятел. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Мирно шествие провеждат украинските бежанци в Пловдив

Мирно шествие под надслов „С Украйна в сърцето!“ ще се проведе тази вечер от 18:30 часа в Пловдив. То ще тръгне от дом „Левски“ на Главната и ще завърши на площад „Централен“ в 19 часа.   Организатор на събитието за  33-та годишнина от Независимостта на Украйна е фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с деца и жени, пристигнали в Пловдив, заради..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Еко базар събира пловдивчани в Дондуковатa градина

Шестото издание на екологичната инициатива Re:Bazaar ще посрещне пловдивчани и гости на града в градината на ул. „Христо Г. Данов“, съобщиха от район "Централен".  Инициативата ще се проведе от 17 до 22 часа. Предвидени са образователни игри, свързани с опазването на околната среда и водите и различни работилници за рециклиране. Събитията се..

обновено на 24.08.24 в 07:34

Oграничават движението по част от ул. "Георги Бенев“

От 6 до 16 часа днес се спира движението на автомобили по ул. "Георги Бенев" в пловдивския район "Северен".  Причина за временното ограничаване на трафика е извършването на довършителни дейности за пускането на екслоатация на Голямоконарско шосе.  То важи за участъка от бул. ”Васил Априлов” до бул. ”Васил Левски”. Променя се и  част от м аршрута за..

публикувано на 24.08.24 в 07:20

Само 35 кандидати да са директори на училища в Пловдив и областта

Регионалното управление на образованието в Пловдив съобщи, че до конкурса за директори на 29 училища допуска 35 кандидати. На сайта на управлението са публикувани имената, които комисията по допускане определи. Там са обявени 13 кандидати, които по първоначалните критерии не отговарят за участие в надпреварата и отпадат. От РУО също така съобщиха, че за..

публикувано на 23.08.24 в 13:32